| 72 Hafta Önce 11:14 ÖS |
Yem seçimi. |

ridvan Balıkçı

Katılım Tarihi: 15.04.09
 |
Değerli arkadaşlar,yem seçiminin olta avcılığında nekadar büyük önemi olduğunu hepimiz biliriz.ben bu konuda nacizane bir başlık atmak istedim.
şahsen çupra avı favorimdir,çupra için sizlere önerebileceğim yemler.
özellikle gece avında,canlı boru kurdu (kendinden fosforlu olup,suya bıraktığı koku sayesinde çevresindeki bütün balıkların iştahını kabartır)
gündüz avında yengeç (yengeç,fakat yavru yengeç,baş parmağımızın tırnağı büyüklüğünde olanlar çupra avı için çok ideal olurlar)
hem gece hemde gündüz avında madya (salgıladığı koku ve görünüşü ile çupranın en sevdiği yemlerdendir.en büyük avantajı etin kaba bölgesinin sert olmasıdır.avantaj diyorum çünki bu yemi bir çupra alıncayakadar isparoz,izmarit gibi yağmacılar diş geçiremediklerinden almakta zorlanırlar.
RIDVAN -1974-İZMİR |
| |
|
|
| 72 Hafta Önce 11:16 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

ege Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 18.04.09
 |
Saol bilgilendirdigin icin rıdvan abi..
GENC BALIKCI EGE - 1996 - GELİBOLU |
| |
|
|
| 72 Hafta Önce 11:18 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

miller Usta Balıkçı

|
Sevgili Rıdvan kardeşim Tabii sen İzmirde Çuprayı rahatlıkla buluyorsun biz burda bırak çuprayı İstavriti bile cımbızla ayıklıyoruz selamlar Kardeşim
ADİL TETİKER İST
0+RH 1957 MATBAA MAKİNALARI MONTÖRÜ
 |
| |
|
|
| 72 Hafta Önce 11:21 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Eline kolun sağlık dostum paylaşım bu işte tekrar tekrar teşekkürler kal sağlıcakla.Rasgele..
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 72 Hafta Önce 11:24 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

ridvan Balıkçı

|
miller tarafından yazılan metin:
Sevgili Rıdvan kardeşim Tabii sen İzmirde Çuprayı rahatlıkla buluyorsun biz burda bırak çuprayı İstavriti bile cımbızla ayıklıyoruz selamlar Kardeşim 
haklısınız ama günün birinde izmire misafir olursanız ki beklerim. yabancılık çekmemiş olursunuz.bakın ben istanbula kadar balık avına geliyorum,orda sıkıntı yaşamamak için önce çapari bağlamayı öğrendim,bilginin kimseye zararı yok,burdan yola çıkarak sizlede başka avlar için denemeler yapabilirsiniz.saygılar abi.
RIDVAN -1974-İZMİR |
| |
x 1
|
|
| 72 Hafta Önce 11:45 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

ege Gümüş Üye

|
Adil abi dogru sölüyor.
GENC BALIKCI EGE - 1996 - GELİBOLU |
| |
|
|
| 72 Hafta Önce 11:46 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
ridvan tarafından yazılan metin:
Değerli arkadaşlar,yem seçiminin olta avcılığında nekadar büyük önemi olduğunu hepimiz biliriz.ben bu konuda nacizane bir başlık atmak istedim.
özellikle gece avında,canlı boru kurdu (kendinden fosforlu olup,suya bıraktığı koku sayesinde çevresindeki bütün balıkların iştahını kabartır)
gündüz avında yengeç (yengeç,fakat yavru yengeç,baş parmağımızın tırnağı büyüklüğünde olanlar çupra avı için çok ideal olurlar)
hem gece hemde gündüz avında madya (salgıladığı koku ve görünüşü ile çupranın en sevdiği yemlerdendir.en büyük avantajı etin kaba bölgesinin sert olmasıdır.avantaj diyorum çünki bu yemi bir çupra alıncayakadar isparoz,izmarit gibi yağmacılar diş geçiremediklerinden almakta zorlanırlar.
Faydalı bilgilerin için çok teşekkürler rıdvancığım biz buralarda teke,sülünes ve midye kullanıyoruz senin anlattığın yemleride bulma şansımız var fakat tazelik bakımından o kadar şanslı olamıyoruz gerçi bizim bu yemlerde etkili olmuyor değil akın zamanı bayağı çıpra alınıyor rastgelsin
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
-Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.-
|
| |
|
|
| 71 Hafta Önce 11:22 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

ridvan Balıkçı

|
ilker tarafından yazılan metin:
ridvan tarafından yazılan metin:
Faydalı bilgilerin için çok teşekkürler rıdvancığım biz buralarda teke,sülünes ve midye kullanıyoruz senin anlattığın yemleride bulma şansımız var fakat tazelik bakımından o kadar şanslı olamıyoruz gerçi bizim bu yemlerde etkili olmuyor değil akın zamanı bayağı çıpra alınıyor rastgelsin
Sevgili İlker, haklısın bizim buralarda yem sıkıntısı pek fazla olmaz,yaz kış her türlü yemi taze bulmak mümkün oluyor. eğerki ihtiyaç olursa MAMUN,BORUKURDU,SÜLÜNEZ,MADYA,YENGEÇ Gibi yemleri sizlere taze olarak ulaştırabilirim. bu yemler uygun şatlarda saklandığı taktirde 3 gün rahat rahat yaşatılabiliyorlar.
bu konudaki ihtiyaçlarınıza severek yardımcı olurum veya direk olarak satan arkadaşın telefonunu verir onula bağlantı kurmanızı sağlıyabirim.
haaa yazmayı unutmuşum, çupra avında mamunda en etkili yemlerdendir,fakat kamışla atıldığında iğneden kurtulabiliyor,en güzeli zokalı iğne ile fazla savurmadan atmaktır,tabi mamunu öldürmeden.buda ancak iğneyi mamunun kuyruk kısmından sokup,baş kısmına varmadan çıkarmakla sağlanabilir.
RIDVAN -1974-İZMİR |
| |
|
|
| 71 Hafta Önce 11:43 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

|
Rıdvan dostum bu iyi haber oldu en azından yem ihtiyacımız olduğunda seni rahatsız ederiz artık.Kal sağlıcakla...
| |
|
|
| 71 Hafta Önce 12:45 ÖÖ |
RE:
Yem seçimi. |

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Tabiki rıdvancım neden olmasın bu yemlere ihtiyaç olduğunda seninle irtibata geçeriz verdiğin bilgiler içinde ayrıyetten çok teşekkürler
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
-Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.-
|
| |
|
|
| 71 Hafta Önce 08:16 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

Tirsi Balıkçı

Katılım Tarihi: 16.04.09
 |
bilgilendirme için teşekkürler... Evet bizim burda da borukurdu ile çok çupra ve mırmır çok yakalıyoruz...
T. Özkan SEZGİN
15/02/1991 0rh+
çanakkale/gelibolu |
| |
|
|
| 71 Hafta Önce 09:04 ÖÖ |
RE:
Yem seçimi. |

kursat Gümüş Üye

|
teşekkürler güzel bir paylaşım
Kürşat AKALIN
1996 İpsala
B Rh(+) |
| |
|
|
| 69 Hafta Önce 07:59 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

oltaciyasin Bronz Üye

Katılım Tarihi: 19.04.09
 |
paylaşım çok güzel teşekkürler
y_a_s_i_n _ ü_z_ü_m_ ve lüferleri |
| |
|
|
| 26 Hafta Önce 11:53 ÖÖ |
RE:
Yem seçimi. |

zimba Gümüş Üye

|
taşekkür ederim kars ta olduğum için biraz uzak kaldım bu konulara
Mustafa Zımba
A rh (+) |
| |
|
|
| 26 Hafta Önce 03:15 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

snapperhunter Balıkçı

Katılım Tarihi: 20.04.09
 |
paylasim icin tesekkurler,bu balik turu hakkinda cok ofkem vardi,bir turlu yakalamasinbi beceremiyordum,ancak okyonusla baglantisi olan golde karidesle cok ince misine ile yakaama imkanim olsada acik okyonusta bir turlu rastgetiremiyordum,bildigim kadariyla kiyilarda taslik ve yosunluk ve dalgalarin carptigi beyaz kopuklerin icinde bulunuyordu,
ilk dusuncem peki burlara yaklassam tekne ile nasil bir olta takimi hazirlamam gerekir agir kursun dibe takilmasi an meselesi,capa atsam gelecek buyuk bir dalga felaket olur,kursunsuz atsam istedigim yere ulamaz yem ,en sonunda vazgecip mercan avlarima dalmistim,
bir gun limanda joe arkadasim baliklari temizlerken iclerinde bir cok cupra gormem beni iyice suphelendirdi,ama agzindan laf almak imkansizdi plastiklerlede bu baligin yakalanacagina zor ihtimal veriyordum, ancak teknesinde olta takiminda zokayi ve uzerinde plastikleri cikarmayi unutmasi en buyuk hatasi olmustu bu sekilde ogrenmistim,o gundur bu gundur istedigim zaman yemsiz yakaliyorum uc metrelik suda 5 gr lik zoka ile dalgalarin icinde varsa 1 metre dibe batmadan kesinlikle yakaliyorum,
takim graphite rod,misine 8pl orgu misinesi ,kostek 2 metrelik fc line,makine 2500 daiwa veya shimano serisi ,firdondu kullanmiyorum kostek ve orgu misine dugum ile baglantili,5 gr lik zokayi dahi istedigim noktaya ulastirabiliyorum,bu balik turunun avina baslamamin nedenlerini paylasmak istedim konu acilmisken bizdede aksine yem ile avi cok zor oluyor acik denizde

Shot with Canon PowerShot S70 at 2010-03-07
bahri australia |
| |
|
|
| 26 Hafta Önce 04:16 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

|
Bahri dostum bazı ustalar maalesef sırlarını vermezler bir anlık dalgınlık seni avlamak istediğin bu balık için bilgi sahibi yapmış,iyi de olmuş aslında bizim buralarda avladığımız İşkadrosa çok benziyor.Plastik yem ile av yapmak gerçekten çok zevkli oluyor geçenlerde üç beş balıkta bana nasip oldu yalnız derin sularda oldukça zor oluyor.Kal sağlıcakla dostum rasgele.
| |
|
|
| 20 Hafta Önce 11:29 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |
.jpg)
IQBABA Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 21.07.09
 |
FAYDALI BİLGİLERİ PAYLAŞIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. RASTGELE... |
| |
|
|
| 20 Hafta Önce 11:55 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |

susurluklu Balıkçı

Katılım Tarihi: 21.12.09
 |
sagol abi tavsiyeni denecem..
Muhterem milletime vasiyet ederim ki başına geçireceği insanların kanındaki cevher-i asliyi tayin etmekten bir an fariğ kalmasınlar ATATÜRK.
Yani başına geçireceği insanların hangi kandan olduklarına bakıp Türk kanı taşımayanları başına getirmesinler. |
| |
|
|
| 19 Hafta Önce 01:06 ÖS |
RE:
Yem seçimi. |
.jpg)
simrain Üye

Katılım Tarihi: 29.01.10
 |
Değerli bilgiler için teşekkür ederim,Rıdvan bey.
Ali
1966 Rh+ |
| |
|