miller tarafından yazılan metin:
Sevgili Rıdvan kardeşim Tabii sen İzmirde Çuprayı rahatlıkla buluyorsun biz burda bırak çuprayı İstavriti bile cımbızla ayıklıyoruz selamlar Kardeşim
haklısınız ama günün birinde izmire misafir olursanız ki beklerim. yabancılık çekmemiş olursunuz.bakın ben istanbula kadar balık avına geliyorum,orda sıkıntı yaşamamak için önce çapari bağlamayı öğrendim,bilginin kimseye zararı yok,burdan yola çıkarak sizlede başka avlar için denemeler yapabilirsiniz.saygılar abi.RIDVAN -1974-İZMİR
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
bilgilendirme için teşekkürler... Evet bizim burda da borukurdu ile çok çupra ve mırmır çok yakalıyoruz...
T. Özkan SEZGİN
15/02/1991 0rh+
çanakkale/gelibolu
paylasim icin tesekkurler,bu balik turu hakkinda cok ofkem vardi,bir turlu yakalamasinbi beceremiyordum,ancak okyonusla baglantisi olan golde karidesle cok ince misine ile yakaama imkanim olsada acik okyonusta bir turlu rastgetiremiyordum,bildigim kadariyla kiyilarda taslik ve yosunluk ve dalgalarin carptigi beyaz kopuklerin icinde bulunuyordu,
ilk dusuncem peki burlara yaklassam tekne ile nasil bir olta takimi hazirlamam gerekir agir kursun dibe takilmasi an meselesi,capa atsam gelecek buyuk bir dalga felaket olur,kursunsuz atsam istedigim yere ulamaz yem ,en sonunda vazgecip mercan avlarima dalmistim,
bir gun limanda joe arkadasim baliklari temizlerken iclerinde bir cok cupra gormem beni iyice suphelendirdi,ama agzindan laf almak imkansizdi plastiklerlede bu baligin yakalanacagina zor ihtimal veriyordum, ancak teknesinde olta takiminda zokayi ve uzerinde plastikleri cikarmayi unutmasi en buyuk hatasi olmustu bu sekilde ogrenmistim,o gundur bu gundur istedigim zaman yemsiz yakaliyorum uc metrelik suda 5 gr lik zoka ile dalgalarin icinde varsa 1 metre dibe batmadan kesinlikle yakaliyorum,
takim graphite rod,misine 8pl orgu misinesi ,kostek 2 metrelik fc line,makine 2500 daiwa veya shimano serisi ,firdondu kullanmiyorum kostek ve orgu misine dugum ile baglantili,5 gr lik zokayi dahi istedigim noktaya ulastirabiliyorum,bu balik turunun avina baslamamin nedenlerini paylasmak istedim konu acilmisken bizdede aksine yem ile avi cok zor oluyor acik denizde
sagol abi tavsiyeni denecem..
Muhterem milletime vasiyet ederim ki başına geçireceği insanların kanındaki cevher-i asliyi tayin etmekten bir an fariğ kalmasınlar ATATÜRK.
Yani başına geçireceği insanların hangi kandan olduklarına bakıp Türk kanı taşımayanları başına getirmesinler. Ortalık Ulubatlı Hasanla Dolu Ama Bayrak Dikecek Yiğit Yok...