| 135 Hafta Önce 01:35 ÖS |
Uzun aradan sonra... |

drenek Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 17.04.09
 |
Kankam Barış'ın yazligina gitmek icin cuma aksami hanimlarla yola koyulduk...yaklasik 3-4 aydir teknemize cikamamistik isten gücten dolayi...Sitemizden ve Tahir abimizden gelen haberler Levrek ve sinaritten pek haber olmamasi ama uskumrunun bol olusu yonundeydi...Her ne kadar biz capari avciligini pek sevmesek de cantamizda her zaman bir kac hazir takim capari bulundururuz.denize sabah daha gun dogmadan cikmak icin kalktik.balik bulucumuzu actik.gezdigimiz merallarda tek tük balik bulabildik.onlar da genelde vonosdu.Tam bu saroza biz gelince balik bitiyor diye kizmaya baslamistik ki cok uzaktan bir kac teknenin kümelendigi bir bolgeyi farkettik.oraya dogru giiderken balik bulucumuz tekrar ötmeye basladi.nasilsa kasiga takacak kadar (4-5 Tane) vonosomuz var diyerek 0 no.kasikla gezelim dedik.fakat biz bu isi daha evvel bir kere yaptigimizda 20gr. kursun takiyorduk.Tam oltayi denize salliyacak iken Tahir abimize rasgeldik.Onun tavsiyesi uzerine kursunu 200 grama cikardik.saat 9 dan 11 'e kadar resimdeki baliklari aldik.Cok eglendik.sirtiyla hanos bile tutsak bizi mutlu ediyor.Yemli ve capariyi sevmiyoruz diye sabaha bir vonos birakip aksam resimdekileri izgaraya attik.Ayni zevki yasamak icin ertesi sabah yine dustuk ayni meraya...Bu sefer daha erken meradaydik.Takimlar da hazirdi...Kasikla uskumru tutmaya doyduk.Yalan olmasin ama 60-70 tane vardir tuttuklarimiz.bunlarin resimlerini cekmedik nedense.8 tanesi lipari dedigimiz 350-400 grlik baliklardi.Tahir abimizle tekneden tekneye hasret giderip eve donduk.Uskumru avi bizi kesmisti.Artik sansimiz az olsa da esas baliklarimiz levrege bakmak gerekiyodu.Ertesi sabah erkenden meramiza düstük.silikon cektik 2 ispendek geldi fakat boylar ufak diye saldik ikisini de .biri 24 cm digeri 20 cm kadardi.
Barisin sitenin bekcisi Oktay gelirken biraz uskumru getirin dediginden biraz da ona takilalim dediginden onceki gunlerde gezdigimiz meraya donduk saat 8 bucukta.Fakat bu sefer yanimizda kasigin ucuna takacak et icin vonos almayi unuttugumuzdan ben mavi beyaz silikonu taktim kasik yerine.Zira gecen sene levrege dolasirken bir kac kez uskumru atlamisti buna.Baris ise et icin belki bi vonoz alirim diye capariye takiliyordu.5 dakka kadar ugrasmasina ve balık bulucumuz habire otmesine ragmen bir tane bile vonos alamadik.bu arada da etrafimizda oynak olup duruordu.25-30 metrekarelik 4-5 oynak yuz metre alandaydi.
uskumru ufak baliklari catir catir yerken bize mi bakcak derken benim Turgay abiden kisa ve ucuz oldugu icin aldigim kamisa bir sey dokundu.Bos verdim balik alamadi diye.Bir kac saniye sonra olta iyice egildi.Baris'a neyse kasiga takacak eti bulduk dedim.fakat oltayi ceviremedim.Ben genelde makinanin kolunu saga takmaya alisigim.o gun de nasilsa Baris'in makina bana denk geldi.Baris'ta da capari oldugundan mecburen makinayi birakip oltayi elle cekmeye basladim.Elime alir almaz bunun uskumru olmadigini anladim.Zira balik kafa atiyordu ben iskadroz ya da mercandir derken yuzeye ciktiginda baligin sinarit palazi oldugunu gorduk.Aklimiza silikona atlayacagini hic getirmemistik.oyle olsa 0.25 mm floro kullanmazdik kostek olarak.Neyse uzatmayayim baligi tekneye aldik.Resimler filan.Bu sefer iki takim dolastik sinoya.Ama baska vurus olmadi.
Ertesi sabah ki cabalarimiz da fayda etmedi.Zaten ogleden sonra isler dolayisila donmek zorunda kaldim.Baris hala orada.Umuyorumki daha ciddi baliklar alacak hafta sonuna kadar...
Saroz'a asigim desem yalan olmaz herhalde.tekrar denize cikacagim gunleri iple cekiyorum...
Hepinize saygilar...

Birkut Hakarar
(Lebraam Bros.) |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 02:33 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Birkut dostum ne kadar güzel anlatmışsın eline koluna sağlık palazı kapmışsın helal vallahi ağustostan sonra sinolarda düşmeye başlar,uskumrular tek kelimeyle muhteşem hele hele saldığın ispendeklere tebrikler dostum.Sizlerin bu konuda ne kadar duyarlı olduğunuzu şahsen ben çok iyi bilirim.En kısa zamanda sarozda olmanı dilerim.Kalın sağlıcakla.Rasgele...
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 03:05 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

derindeniz Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 23.04.09
 |
anlatımın çok güzel
ee bide balıklarıda almışsın
arayı çok uzatmadan bi saroz yaparsın artık
tebrikler
deniz-filiz çokberkit
a + rh
istanbul |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 04:33 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

U_B Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.06.09
 |
Tebrikler arkadaşım, şu Saroza bir ben gitmedim galiba |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 05:39 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Hakikatten balık avınızı roman gibi yazmışsın,saniye saniye balık avı ,çok teşekkür ediyorum birkut kardeş işallah saroza erken kavuşursun bizlerde bu güzel anlatımlarına tekrar şahit oluruz seni canıgönülden tebrik ediyorum
Paylaşım için teşekkürler
rastgelsin
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 10:01 ÖÖ |
RE:
Uzun aradan sonra... |

poseidon17 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 29.04.09
 |
Anlatımınız çok güzel
balık avı maceranızda ondan güzel olmuş
tebrik ediyorum ellerinize ve klavyenize sağlık arkadaşlar
bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için
rastgelsin
Mustafa ONUR
07.05.1982
0rh+ |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 12:03 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... | Düzenleyen
M-UstAd 135 Hafta Önce
|

M-UstAd Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.04.09
 |
Çok güzel bir tatil geçirmişsiniz
herkesin özlem duyduğu bir günün ardından
balık tutmanızda gününüze renk katmış ,yaşadığınız anları bizlerle paylaşmanız ve bu akıcı anlatışınız, ayrı bir güzellikte
sizleri tebrik ediyor ve daha nice avlar diliyorum
rastgelsin
İnsanın en büyük buluşu anlaşarak ekip halinde çalışmasıdır
Hakan SAYGIN
1974 Gelibolu
|
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 01:11 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

omerh Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
Çok güzel balıklar almışsın. Millet Uskumruyu götürüyor helal olsun. Tekrar bekleriz. Rasgele...
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 01:12 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

omerh Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
U_B tarafından yazılan metin:
Tebrikler arkadaşım, şu Saroza bir ben gitmedim galiba
dostum şimdi ayıp ettin bak. buyur gel her zaman başımız üstünde yeriniz var.
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 01:16 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
omerh tarafından yazılan metin:
Çok güzel balıklar almışsın. Millet Uskumruyu götürüyor helal olsun. Tekrar bekleriz. Rasgele...
Valla ömer öyle bir yazı yazmışsın ki sanki drenek misafirliğe gelmiş onu evden uğurluyorsun
Ama düşüncek olursan bir bakıma doğru söylüyorsun,bu konu için olmasada bazı kişiler aynen misafir gibi gelip gidiyorlar bazen düşünüyorum belkide yazı yazmayı bilmiyorlar
Drenek arkadaşımızda iş yoğunluğundan dolayı anca fırsat bulmuş bu güzel avı paylaşmış kim bilir o bakanlar da belki çok yoğundur işleri bitince onlarda yazarlar 
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 02:10 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

drenek Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 17.04.09
 |
tüm cevap yazan arkadaslara tesekkürler...
Daha iyi günler göreceğiz insallah...Hep beraber...
Birkut Hakarar
(Lebraam Bros.) |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 05:38 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

Delit@y Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 14.04.09
 |
Tebrikler, ellerinize sağlık.
Muharrem 1973
0 rh +
İstanbul
 |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 12:02 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

BarisDEMIR Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 14.04.09
 |
Kanka senden sonra livar boş kalmadı...

Ama saatlerce eşek kadar zargana gezdirmeme karşın icraat yok... Tek vuruş aldım, sanırım o da palazdı... Tek canlı zarganam bu vuruş esnasında pert olduğundan ava da devam edemedim... Zargana krizindeyim...

Bu arada resim öyle değil böyle çektirilir... 

Rastgele...
Sevdadır Yüreğimde Deniz...
Barış DEMİR
(Lebraam Bros.) |
| |
|
|
| 135 Hafta Önce 01:32 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Devam devam yılmak yok eli kulağında demedi deme bak sinolar geldi gelicek haberin ola.Rasgele....
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 133 Hafta Önce 01:10 ÖS |
RE:
Uzun aradan sonra... |

mengenemusti Bronz Üye

Katılım Tarihi: 16.04.09
 |
Biraderim şimdi gördüm helal olsun