| 108 Hafta Önce 09:05 ÖS |
TESADÜF GELEN İSPENDEK. |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Dün havanın aşırı yağışlı olması ve hava tahmin raporlarının bugün için Sarozu sakin göstermesi neticesinde sabah 08.00 de Güneyli limanına gittim,amacım öncelikle teknemde biriken yağmur sularını temizlemek ve sırtı çekmeye çıkmaktı ,suları boşaltmak iyi güzel de sırtı avına çıkmak oldukça zor ,çünkü Saroz hiçte sakin değil aksine açıklar köpük köpük dalga içindeydi.15-20 dakika içinde teknede gerekli bakım ve temizliği yaparak ipleri de kontrol ettikten sonra zaten Güneyli ye oldukça yakın olan Yeniköy e gitmeye karar verdim, hiç olmazsa at-çek yaparım diyerekten yola koyuldum.Köye vardığımda hava günlük güneşlik köy halkı kahvenin önünde toplanmış muhabbet etmekteydi bende bu muhabbete katılıp bir iki bardak sabah çayı içeyim diyerek köy meydanında aracımı park ederek arkadaşların arasına katıldım.Hoş sohbet derken saat 09.30 civarı limana iniş için hareket ettim,üzerimi değiştirip takımlarımı aldığım gibi öncelikle sağ tarafa doğru yürümeye başladım,deniz at-çek için fevkalade güzel lakin kıyılarda oldukça bulanıktı.Limanın sağ tarafında 1 saat kadar denemeler yaptım ama tık yok,bir yandan ot diğer yandan kıyılara vuran dalgalar üstüne de esen rüzgar ve bulanık su o kadar yolu boşuna yürüdüğümün habercisiydi.Tekrar limana dönerek kısa bir moladan sonra bu kez sol tarafa Despot istikametine doğru yürümeye başladım,sürekli olmasa da ara ara at-çek yaparak her zaman av yaptığım bölgeme doğru ilerliyordum.Bir saat sonra onca balık yakaladığım noktaya geldim karnım oldukça acıktığından yanımda getirdiğim poğaçaları afiyetle yiyip su ikmalini de yaptıktan sonra başladım at-çek yapmaya.Deniz burada mükemmel derecede güzeldi,hafif dalgalar ve bulanıklığın olmayışı mutlak surette av yapacağımı hissettiriyordu nitekim epey açığa fırlattığım sarı beyaz Ges in arkasında oldukça iri bir levrek belirdi,belirdi ama ne vuruş ne takip ne de hamle sanki balık sadece kendini göstermek için suyun üstüne çıkmıştı.Hemen sahte çantamdan 3 numara toby kaşığımı çıkartarak onunla denemeler yapmaya başladım bir müddet sonra kaşık kıyıya yaklaşmak üzereyken peşinde yine güzel bir levrek ama yarım metre bile takip etmeden U dönüşü ile tornistan geriye,hayret ediyordum niye sahteye veya kaşığa balıklar atlamıyor diye,bulunduğum bölgede sağa sola doğru yürüyerek değişik noktalara at-çek yapıyordum kıyıya yaklaşık 3-4 metre mesafede denizin içinde olan bir taşın üzerine çıkarak denemelerime devam ettim kolumun altında kamış sahteyi değiştiriyordum ki önümde oldukça iri trofe bir levrek belirdi yaklaşık 20-25 cm. suda hemen 3-4 metre önümde sırt dikenleri suyun dışında adeta dalga geçer gibi yüzüyordu.Çantamda bulunan 5-7-9 cm.lik tüm maket balıklarla atış yapmaya başladım hiç oralı değil aksine gölgem denize vurduğu halde yine de salına salına yüzüyor babayiğit.Anladım ki hayır yok aynı bölgede değişik ebatlarda 3 balık gördüm hiç biri sahteye hamle yapmadı,bende takımları toplayarak geri dönüşe geçtim.Koya geldiğimde ileride iki kişinin at-çek yaptığını görerek yanlarına gittim hasta oltacı Atilla ve eşi önce resimlerini çektim ve daha sonra rasgele diyerek yanlarından ayrıldım.Ne kadar güzel bir ortam bir bayanın deniz kıyısında eşiyle at-çek yapması.Limana doğru yaklaştığımda kullandığım mavi sahteme bir vuruş oldu nihayet, gelen ise güzel bir ispendek evet tesadüf gelen ispendek.Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler ya bugün benimki de aynen böyle oldu,koyunda var keçide ama çelebi olduk yine.Son 3-4 gündür kara kıyıda balıkları görüyorum ufak sardalye yavrularını kovalayıp yiyorlar ama sahteye dönüpte bakan yok. Aracıma vardığımda resmen yorgunluktan bitik vaziyetteydim hemen üzerimi değişip dönüşe geçtim.Köy çıkışında yoldaki iki eşek ağızlarıyla birbirini kaşıyor kendi kendime hayret ettim hayvanlardaki dayanışma mükemmel oysaki çoğu insanda bile böyle dayanışma yok maalesef.Evet dostlar bugün levrekler yine bana fotoğraf çektirdi o kadar balık gördüm ama tesadüfen bir tene ispendek yakalayabildim,keramet balıkta mı bendemi bilemiyorum.Bir daha ki gidişimde Sercan ı da götürücem bakıcaz artık.Kalın sağlıcakla.

SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 10:14 ÖS |
RE:

susurluklu Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 21.12.09
 |
abi sen benim gibi ustayı götürseydin hepsinin üstüne kedim gibim atlardım vallaha |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 02:17 ÖÖ |
RE:
.jpg)
esref surek Balıkçı

Katılım Tarihi: 28.12.09
 |
Turgay okadar gezmeye yinede eli boş dönmemişsin
bir tane olsun bizim olsun dedikleri bu olsa gerek
bir dahaki avının bereketli geçmesini dilerim rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR
1962 A RH + |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 06:14 ÖÖ |
RE:

|
susurluklu tarafından yazılan metin:
abi sen benim gibi ustayı götürseydin hepsinin üstüne kedim gibim atlardım vallaha 
Senide götürücem bakalım görücez
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 06:16 ÖÖ |
RE:

|
esref surek tarafından yazılan metin:
Turgay okadar gezmeye yinede eli boş dönmemişsin
bir tane olsun bizim olsun dedikleri bu olsa gerek
bir dahaki avının bereketli geçmesini dilerim rastgele
Sağolasın Eşref abi,balık olmasa tamam da acayp levrekler var bir o kadar da sardalya yavrusu dolu kıyılar sahteye hiç bakmıyor keratalar.Kal sağlıcakla rasgele.
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 10:32 ÖÖ |
RE:

ergenlaci17 Super Yönetici

Katılım Tarihi: 20.11.09
|
abi manzara resimleri çok güzel.oo trofe levrekler yavru balıklar gidince senin sahtelerine kalırlar gene ama o zaman görürler Allah bizede eşimizle kıyıdan olta atmak nasip etsin gerçekten Allah nazardan saklasın güzel manzara.paylaşım için teşekkürler abicim.... |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 06:52 ÖS |
RE:

susurluklu Usta Balıkçı

|
eyvallah yarın buyuk gun turgay abiyle dagıtacam sarozu |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 09:12 ÖS |
RE:

gokay Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 30.10.09
 |
iyi geçmiş tebrikler |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 09:34 ÖS |
RE:

eyard Balıkçı

Katılım Tarihi: 19.05.09
 |
Turgay abicim şanssızlık bugün yakanı bırakmamış sen yakalamasanda levrekleri görüyorsun biz ne yapalım bizim buralarda ancak tezgahta görüyoruz levrekleri ama yarın çınarcık bölgesine at çeke gidicem belki birşeyler denkgelir.
EROL YARDIMCI KOCAELİ 1970 A(+)RH |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 09:48 ÖS |
RE:

|
ergenlaci17 tarafından yazılan metin:
abi manzara resimleri çok güzel.oo trofe levrekler yavru balıklar gidince senin sahtelerine kalırlar gene ama o zaman görürler  Allah bizede eşimizle kıyıdan olta atmak nasip etsin gerçekten Allah nazardan saklasın güzel manzara.paylaşım için teşekkürler abicim....
Sağolasın Aziz kardeşim,kendine iyi bak kal sağlıcakla.
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 09:49 ÖS |
RE:

|
susurluklu tarafından yazılan metin:
eyvallah yarın buyuk gun turgay abiyle dagıtacam sarozu 
Görücez bakalım
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 09:49 ÖS |
RE:

|
gokay tarafından yazılan metin:
iyi geçmiş tebrikler
Teşekkürler kardeşim kal sağlıcakla.
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 09:50 ÖS |
RE:

|
eyard tarafından yazılan metin:
Turgay abicim şanssızlık bugün yakanı bırakmamış sen yakalamasanda levrekleri görüyorsun biz ne yapalım bizim buralarda ancak tezgahta görüyoruz levrekleri ama yarın çınarcık bölgesine at çeke gidicem belki birşeyler denkgelir.
Bol şanslar Erol dostum ,inşallah trofe bir levrek nasibiniz olur.Rasgele.
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 11:42 ÖS |
RE:

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Bu balıkları ben alcam rapalay yularya ile demedi deme (ibrahim)hehehe
Resimler çok güzel....
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 12:40 ÖÖ |
RE:

susurluklu Usta Balıkçı

|
ilker abi bende sarozu dagıtacam bak gör 10 kiloluk balık alacam |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 04:47 ÖS |
RE:

mt17 Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 14.12.09
 |
Engüzel av budur bence. İzmarit bile olsa insan sevdikleriyle tutunca daha güzel oluyor.
abi manzara resimleri çok güzel.oo trofe levrekler yavru balıklar gidince senin sahtelerine kalırlar gene ama o zaman görürler  Allah bizede eşimizle kıyıdan olta atmak nasip etsin gerçekten Allah nazardan saklasın güzel manzara.paylaşım için teşekkürler abicim....
Sen hele bir evlen. Ailecek bir av partisi yaparız. Bakalım senin eşinmi yoksa benim eşimmi daha çok balık tutacak |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 05:42 ÖS |
RE:

Delit@y Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 14.04.09
 |
Turgay abi ellerine sağlık birlikte av yapmak dileğiyle
Muharrem 1973
0 rh +
İstanbul
 |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 07:37 ÖS |
RE:

ergenlaci17 Super Yönetici

Katılım Tarihi: 20.11.09
|
mt17 tarafından yazılan metin:
Engüzel av budur bence. İzmarit bile olsa insan sevdikleriyle tutunca daha güzel oluyor.
Sen hele bir evlen. Ailecek bir av partisi yaparız. Bakalım senin eşinmi yoksa benim eşimmi daha çok balık tutacak 
inşallah kardeşim inşallah harkulade olur.sağlıcakla... |
| |
|
|
| 108 Hafta Önce 08:31 ÖS |
RE:

|
Delit@y tarafından yazılan metin:
Turgay abi ellerine sağlık birlikte av yapmak dileğiyle
İnşallah dostum inşallah.Kal sağlıcakla.
| |
|