Ana Sayfa İncelemeler Dosyalar Forum Web Linkleri Haber Kategorileri
ARAMA

Başlığı Görüntüle
Gelibolu Oltacıları » Deniz Balık Avcılığı » Tekneden Balık Avcılığı
SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt Forum Kuralları S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

45 Hafta Önce 03:38 ÖS SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 22.04.09

Uyarı seviyesi 0
EVVELA BURAYI BİR SEYREDİN:
i39.tinypic.com/o10ps9.jpg

EVET SEYRETTİNİZ ŞİMDİDE SADEDE GELELİM:

Bir gün evvel balıkhaneye gittim tezgahları dolaştım cünki en doğru haberler tezgahlarda olur.Baktımki her dükkanda birer ikişer sinaritler kuzu gibi yatıyor büyüğüde var kücüğüde tabiki hepsi paragat balığı yada coğunluğu diyelim.Kararımı verdim cumartesi ne yazılı ne mercan doğru sinoya rapala cekicem dedim.Zaten takım hazır hazırda ne kelime 5 aydır dolapta duruyor magnum yeşil uskumru 9 cm Rapala burada o gecerli Verim alan bir kac usta tavsiyesi.Sabah erken değilde 8.30 gibi acıldım meraya kontollu olarak saldım takımı takımda toplam 700 gr ağırlıık var 30-20-15 metrelerde 3-4 saatlik av sonucunda videodaki görülen Balon balığından gına geldi zevki mevki kalmadı bu avın değip döndüm limana teknede bıraktığım Balonlar meftasına kavuştuğundan Bir poşetin icine koyup cöp tenekesine güc bela götürdüm.Denize atsaydım zaten kalın deri yüzünden denizdeki mahlukat bile yemiyor sahile vuran leşleri cevre kirliğine neden olup kokuyorlardı Anlaşılan Sinarit icin buraları artık uygun mekanlar değil Cile bülbülüm cile Selamlar.
Zavallı rapalamın hali
i37.tinypic.com/23hucqs.jpg
Ve onu Katleden hilkat garibeleri
i34.tinypic.com/2142psk.jpg
Rauf usluer 1948 Arh+

45 Hafta Önce 05:50 ÖS RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

erhank
Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 21.04.09

Uyarı seviyesi 0
Bu iyi durum rauf abi, biz haziranin basinda gittik antalya cıralı tarafına, dipten gelen rapalaya atlayamamıslarsa suyun yuzeyine kadar takip edip resmen suyun ustune cıkıp teknenin etrafında donuyorlardı ..kızılderililerin kampın etrafini sarmasi gibi ..bir tane iyi marka rapalamızı ortadan kırdı keratalar .. resmen zararlı bir tur.. bunlar hareket eden herseye saldırıyorlar etrafta balık kalmamıstır bunların yuzunden .. suveysin bize hediyesi galiba bunlar ama ait olmadıkları eko sistemde hızla cogalıyorlar ve yerli turlere zarar verdiklerini dusunuyorum bu konuyla ilgili su urunleri birimlerinin harekete gecmesini diliyorum..
ERHANK 1977 İST.
ETİK VE VİCDANİ DEGERLERE UYGUN AVLANALIM

www.sualtiavi.com/fotogaleri/d/32161-1/Resim+005_1__resize.jpg

45 Hafta Önce 07:17 ÖS RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

ilker
Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
İnşallah bu bahsttiğiniz balon balıkları saroza dadanmaz,saroza da gelirlerse vay halimize zaten balık yok takımı taklavatı rafa kaldırmaktan başka yapacak birşey yok ...
i30.tinypic.com/2ev6mvt.gif

İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
-Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.-

i35.tinypic.com/2nauw4l.jpg

45 Hafta Önce 08:24 ÖS RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

TurgaySezgin
Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09

Uyarı seviyesi 0
Rauf abi paylaşımın için teşekkürler,boşver be abi sırtıyı senin işin derin su sal çıkrığı topla mercenları zaten rapala ile dolaş dur benide hiç sarmıyor.İnşallah bu meretler buralara kadar gelmez yoksa İlkerin de dediği gibi halimiz harap olur.Kendine iyi bak kal sağlıcakla abi.Cumhur ustaya selamlar.Rasgele...
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........

45 Hafta Önce 05:50 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

efendi
Balıkçı

Katılım Tarihi: 17.04.09

Uyarı seviyesi 0
Paylaşım iin teşekkürler Rauf abi epey mücadelen oluş ama balonlara takılmışsın sağlık olsun demek en güzeli bence.Rasgele.
Turgut
1983 Gelibolu

45 Hafta Önce 07:27 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Trolling
Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 05.05.09

Uyarı seviyesi 0
Vuruşu alınca bir heves asıl oltaya sonra bir bak balon!!

İnşallah bu balıklar bizim buralarada gelmezler ..

www.guventeknik.com

img684.imageshack.us/img684/7535/trofe.gif

45 Hafta Önce 09:14 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Uyarı seviyesi 0
erhank tarafından yazılan metin:
Bu iyi durum rauf abi, biz haziranin basinda gittik antalya cıralı tarafına, dipten gelen rapalaya atlayamamıslarsa suyun yuzeyine kadar takip edip resmen suyun ustune cıkıp teknenin etrafında donuyorlardı ..kızılderililerin kampın etrafini sarmasi gibi ..bir tane iyi marka rapalamızı ortadan kırdı keratalar .. resmen zararlı bir tur.. bunlar hareket eden herseye saldırıyorlar etrafta balık kalmamıstır bunların yuzunden .. suveysin bize hediyesi galiba bunlar ama ait olmadıkları eko sistemde hızla cogalıyorlar ve yerli turlere zarar verdiklerini dusunuyorum bu konuyla ilgili su urunleri birimlerinin harekete gecmesini diliyorum..
Erhan haklısın Süveyş kanalının marifeti ortamıda ayarladılar sular sıcak sadece kızıldenizdeki yemlerini bulamayınca avcı balık oldular ohh düşmanları da yok gel keyfim gell o dediğin yerler olippos cıralı adrasan velhasıl bütün akdeniz mekanları selamlar.
Rauf usluer 1948 Arh+

45 Hafta Önce 09:15 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Uyarı seviyesi 0
Trolling tarafından yazılan metin:
Vuruşu alınca bir heves asıl oltaya sonra bir bak balon!!

İnşallah bu balıklar bizim buralarada gelmezler ..
Yok gelmezler Soğuk suyu sevmiyorlarGrinrahat ol.
Rauf usluer 1948 Arh+

45 Hafta Önce 09:17 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE: | Düzenleyen Rauf 45 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Uyarı seviyesi 0
efendi tarafından yazılan metin:
Paylaşım iin teşekkürler Rauf abi epey mücadelen oluş ama balonlara takılmışsın sağlık olsun demek en güzeli bence.Rasgele.
Evet bizim oraların dediği gibi Sağlık malık olsun Grin Be Yaaa.
Rauf usluer 1948 Arh+

45 Hafta Önce 09:21 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Uyarı seviyesi 0
ilker tarafından yazılan metin:
İnşallah bu bahsttiğiniz balon balıkları saroza dadanmaz,saroza da gelirlerse vay halimize zaten balık yok takımı taklavatı rafa kaldırmaktan başka yapacak birşey yok ...
İlker normalde soğuk suyu sevmiyorlar evrim gecirirmi orasını bilmemFrownYalnız bir nokta var sanırım iki sene oldu geliboluda yayınlananyerel bir gazetede sevindirici bir başlık atmışlardı (Müjde yeni bir cins balığımız oldu)diyeSadbaktım Balon balığı haberin yok kalibaGrinselamlar.
Rauf usluer 1948 Arh+

45 Hafta Önce 09:23 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Uyarı seviyesi 0
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
Rauf abi paylaşımın için teşekkürler,boşver be abi sırtıyı senin işin derin su sal çıkrığı topla mercenları zaten rapala ile dolaş dur benide hiç sarmıyor.İnşallah bu meretler buralara kadar gelmez yoksa İlkerin de dediği gibi halimiz harap olur.Kendine iyi bak kal sağlıcakla abi.Cumhur ustaya selamlar.Rasgele...
Aleyküm selam yaa kuzu balığı caparisinde tesadüfen bi tane sinarit tuttum yaaFrownaşıyı yedik dolaşalım dedik hayy dolaşmaz olaydımGrinselamlar.
Rauf usluer 1948 Arh+

45 Hafta Önce 12:05 ÖS RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

derindeniz
Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 23.04.09

Uyarı seviyesi 0
olsun be rauf abi azda olsa mıntıka temizliği yapmışsın

Uzmanlar uyardı: Kesinlikle yemeyin !
Balon balıkları, tezgahlarda satışa sunulurken, uzmanlar yoğun toksin içeren bu türün kesinlikle yenilmemesi gerektiğini bildiriyor.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Altı Enstitüsünden Doç. Dr. Ahsen Yüksel, ana vatanı Kızıldeniz olan ancak küresel ısınma nedeniyle son yıllarda Süveyş Kanalı'ndan geçerek Ege ve Akdeniz kıyılarında sıkça görülmeye başlanan balon balığına karşı tüketicileri uyardı.

Doç. Dr. Ahsen Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balon balığının tüketiminin yılın bu dönemlerinde bol ve fiyatının ucuz olması dolayısıyla arttığını söyledi.

Balon balıklarının yaz aylarında üreme dönemine girdiği için yavrularını korumak amacıyla bir tür zehir olan tetrodoksin salgıladığına dikkati çeken Yüksel, bu dönemlerde balıkçıların ve tüketicilerin dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu türün salgıladığı zehrin felce hatta ölüme neden olabildiğine işaret eden Yüksel, olası bir zehirlenmenin kusma, şok ve ani felç olarak kendini gösterdiğini belirtti.

Bu türün bahar ayları sonunda ve yaz döneminde kesinlikle yenilmemesi gerektiğini söyleyen Yüksel, ağustos ayından sonra tüketilebilecek bu balığın o zaman da derisi yüzülüp iç organları ayıklanarak yenilmesi gerektiğini bildirdi.

BALIKÇILAR RAHATSIZ

Kaş'ta yaşayan balıkçılar, Akdeniz kıyılarında yoğunlaşan balon balıklarından rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Balon balıklarının ağlarına takılan diğer balıkları yemek için saldırdıklarını, bu sırada da keskin dişleriyle ağları parçaladıklarını söyleyen amatör balıkçı Ahmet İldem, balon balığının son 2-3 yıldır Kaş sahillerinde çok sık görüldüğünü, zehirli olduğunu bilenlerin yakaladıktan sonra imha ettiğini ancak balık hakkında bilgisi olmayanların büyük tehlike altında olduğunu söyledi.

İldem, balon balığının özellikle derisinin zehirli olduğuna dikkati çekerek, ''Bu balığı kedilere vermiştim zehirlendiler, zor kurtardım. Vatandaşlar tehlikeye karşı uyarılmalı'' dedi.

13.Şubat.2009 15:12:52

alıntıdır..
deniz-filiz çokberkit
a + rh
istanbul

45 Hafta Önce 12:11 ÖS RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

Rauf
Gümüş Üye

Uyarı seviyesi 0
Teşekkürler Fliz hanım aynen yazıldığı gibi maalesef.
Rauf usluer 1948 Arh+

10 Hafta Önce 12:20 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

wrestler38
Üye

Katılım Tarihi: 28.06.10

Uyarı seviyesi 0
misina kanca bırakmıyor kopartıp götürüyor kalleş balık....

10 Hafta Önce 12:49 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

TurgaySezgin
Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09

Uyarı seviyesi 0
wrestler38 tarafından yazılan metin:
misina kanca bırakmıyor kopartıp götürüyor kalleş balık....

Valla işin aslı buralarda bizler bu tür balıklarla hiç karşılaşmadık aslında konuyu açan abimize soracak çok şeylerimiz var lakin her ne hikmetse bir anda ortadan kayboldu nedenini bilmiyoruz ama mutlaka bir sebebi vardır belkide bu platform kendisine bir boy büyük geldi neyse balon balığının ne tür bir balık olduğu ve avları ile ilgili yazacağımız bir yorum zaten yok bilenler açıklar ise bizlerde seviniriz.Kalın sağlıcakla.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........

10 Hafta Önce 09:15 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

tahir gurhan
Balıkçı

Katılım Tarihi: 21.05.09

Uyarı seviyesi 0
Balonlar soğuk suda yaşamıyorlar.Bu sebeple Sarosun genellikle soğuk sularına gelmezler diye umuyorum.Rauf Ağabey allah kolaylık versin bu iş tam bir baş belası.Sevgiler

9 Hafta Önce 10:32 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

maydoslu
Balıkçı

Katılım Tarihi: 24.04.09

Uyarı seviyesi 0
BALONLARIN EWRİM GEÇİRİP MARMARA VE SAROZA KADAR GELEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM AMA BU MERALARDAKİ ISI FARKLARINDAN DOLAYI ÜREYEBİLİRLERMİ ONDAN EMİN DEĞİLİM.
doğayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık.maydosluyuz balık dostuyuz.

9 Hafta Önce 10:43 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

maydoslu
Balıkçı

Katılım Tarihi: 24.04.09

Uyarı seviyesi 0
MERAK EDİPTE YEMEK İSTEYENLERE DUYURULUR.PANKRASI KARACİĞERİ VE DERİSİ ÖLDÜRÜCÜ DÜZEYDE TOKSİNLİDİRVE TEMİZLERKEN %99 ETİNE KARIŞIR.JAPONYADA ŞEF AŞÇILAR BU BALIĞI TEMİZLEYEBİLMEK İÇİN UZUN SÜRELİ VE SERTİFİKALI BİR EĞİTİMDEN GEÇERLER.AMA BUNA RAĞMEN ÖLÜM OLAYLARI YAŞANIR.
doğayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık.maydosluyuz balık dostuyuz.

9 Hafta Önce 10:44 ÖÖ RE: SİNARİT avımı TÖVBEE:
Kullanıcı Avatarı

ridvan
Balıkçı

Katılım Tarihi: 15.04.09

Uyarı seviyesi 0
sağlık olsun be Rauf abi...
denizdeki balon balıklarını oltayla avlamakla bitmez,nasip kısmet diyelim inşallah gönlündeki sinaritler oltana takılırda seni videolarda daha mutlu seyrederiz.
rasgelsin ustacım.
saygılarımla.
RIDVAN -1974-İZMİR

Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard 4.0 stable
fusionBoard SEO

Reklamlar