| 116 Hafta Önce 10:59 ÖS |
Saroz'dan 8.600 Kg Levrek .. |

Trolling Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.05.09
 |
Selam arkadaşlar,
Uzun uzadıya bir yolculuktan sonra nihayet eve varabildim.
Nereden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum ama inanın bugün hayatımın en heyecanlı günlerinden birini yaşadım.
Gece 03'te İstanbul'dan başlayan yolculuğumuz sabah 06 ya doğru İbrice limanda son buldu ve hemen kahvaltı faslına koyulduk.
Tam çay olmuştu kahvaltımızı edecekken çaydanlığın devrilmesi ile kahvaltı hayalleri yarım saat ertelendi.
Çayı yeniden koyduk çay olurken aklıma dün temizlediğim ve içlerini buzluğa koyduğum uskumruların içleri geldi ve hemen onları çıkartıp 8 numara iğneden hazırlamış olduğum kıbrıs olta takımına sararak liman içine şamandıralı takım ile bıraktım. Daha 10 dk olmamıştıki şamandıra ''Bende balık var!'' sinyalleri vermesi üzerine oltayı sudan çıkardım ve 16-17 cm lik bir ilaryayı kovaya attım. Takımı tekrardan yemleyerek suya bıraktım ve kahvaltıya geçtim. Kahvaltımızı ettik 20 dk. kadar sonra takımı topladım ve 1 adet daha kefalin oldukça fazla iğneye birden yakalandığını gördüm hemen 20-22 cm lik o balığıda kovaya, oradanda livara atarak sırtı için tekne ile limandan ayrıldık.
Kardeşim ilk olarak Sinarit için bir rapala denemek istediğini söyledi onun için YO-ZURI CRYSTAL MINNOW DD FLOATING R538-GHBR LURE rapalamızı 3x125 gr kurşun ile suya bıraktık.
Sonrasında SASAME 5/0 numara dövme çelik iğnemizi 5 mt. YOZURI MIRAGE FC misinamızın ucuna bağlayığ 3 ad. toplamda 400 gr kurşun ve ucunda kefal ile suya bıraktık.
Yaklaşık yarım saat ilerledikten sonra rapala olan kamışa çok sağlam bir vuruş oldu hemen kamışı tasmaladım fakat artık acemilikmi dersiniz heyecanmı dersiniz baştan balık 1-2 sağlam kafa salladı fakat 30 sn. kadar sonra misina boşalıverdi.
Bu hayal kırıklığı ile canlı yemi gezdirmeye devam ettik daha rapalayı suya salmadan kefal in takılı olduğu kamıştaki DAIWA GS 9 makina cırrt cırt vs. yavaş yavaş sesler çıkartmaya başladı eyvah galiba takımı dibe taktık dedim.
Sonrasında kamışı elime aldım hafif hafif sararak toplamaya başladım fakat kamış biraz biraz ağırlaşmaya başladı.
Allah Allah nedir bu böyle bir ağamı taktık falan diye düşünürken kamışta şiddetli bir zorlanma oldu buna rağmen ben yinede takımı yavaş yavaş çekmeye devam ettim.
Yaklaşık 1 dk sarmıştımki kamış öyle bir ağırlaştıki kalama ayarından cırrrrrrrr ....
diye yavaş yavaş boşalmaya başladı takribi 3-4 mt boşaldı işte o zaman kardeşime oltada kesin balık var dedim ve kalamayı biraz daha açtım.
Korkuyordum çünkü DAIWA GS 9 makinelerimde 0.22 örgü ip misina vardı. Her ne kadar çekeri yüksekte olsa bir kayaya vs. sürtme durumunda o gerginlikle kopması an meselesi olabilirdi.
Korkmamın bir diğer nedeni ise (Biliyorum okuyunca kızacaksınız ama) ekipman olarak bünyemizde bulunmasına rağmen yanımıza ne kakıcı nede kepçemizi almamış olmamızdı. 
Bu korkular içerisinde yavaş yavaş hiç hırpalamadan çekerek yaklaşık 5-6 dk da balığı su üzerine çıkarmayı başardım. (Bu süre belki dahada fazla olmuş olabilir ama heyecandan o ana dair fazla bişi hatırlayamadığımdan kusuruma bakmayın.)
Su üzerine çıkan balığa doğru yavaş yavaş yaklaştık ve kardeşime ne olursa olsun balığı solungaçlarından (Galsama) yada ağzından neresi denk gelirse gelsin yakaladığım gibi elimi kessede ısırsada kesinlikle bırakmayacağımı tembihledim.
Yanlız balık hususunda dikkatimi çeken en önemli şey yaklaşık 9 kg lık balığın bizimle öyle ahım şahım fazla mücadele etmediği oldu. (Bunda iğnenin balığın ağzının içinden girip burun deliklerine yakın çok sert olan yerden çıkmasının bir etkeni olabilirmi bilmiyorum.)
Sonunda balığın yanına yaklaştık benim tarafıma ağzı denk geldi ve elimi birden ağzının içine doğru daldırıverdim.
Elimi içeri daldırınca balığın galsamalarına denk geldiğini hissettim hatta elimde hafiftende bir yanma oldu ama balığı galsamaları ile karışık sımsıkı yakaladığım gibi teknenin içerisine almam bir oldu.
O anki heyecanımızı duygularımızı falan sizlere anlatmamın imkanı yok hatta yaptığım birçok şeyi şimdi hatırlayamıyorum bile. 
Yaklaşık 10-15 dk falan balığı hayranlıkla izledikten sonra aklıma livardaki diğer kefal geldi ama livarı açtığımda yakalanırken fazla darbe aldığından olsa gerek diğer kefal ölmüştü.
Bu sebeple veya balığı yakalamış olmanın verdiği mutluluk ilede olabilir hemen kıyıya döndük.
Aslında teknede video resim vs. çeksem süper olurdu ama inanın olağanüstü heyecandan aklıma ne video geldi ne resim, hatta balığı arabaya koymuştuk kardeşim abi eve gitmeden burada resim çek vs. deyince çıkartıp 1-2 poz çektik.
Uzun lafın kısası nasip olduktan sonra gördüğünüz üzere bir şekilde kısmetinizi alıyorsunuz elinize.
Eğer o çay orada devrilmeseydi ben uskumru içlerini oltaya takmayacak ve 2 adet kefal yavrusunu yakalayamayacak dolayısı ile bu aslanı yakalayamayacaktık.
Balığı markette tarttık tam 8.590 kg. geldi.
Arkadaşlar bu balık benim ilk büyük levrek tecrübem oldu ve Allah hepinize bu heyecanı yaşatsın isterim.
Yani nasıl desem harika mükemmel süper heyecanlı bir durum oluyor. 
Bu arada elimi balığın ağzına soktuğum için parmaklarım falan balığın galsamasından bayağı bir kesildi ve feci şekilde kan aktı ama olsun ben bu kadar büyük balık yakalayayım her seferinde elimi kesmeye razıyım. 
Bu balığı yakaladığım takımlardan SASAME iğneleri ve Örgü ipi bana şiddetle tavsiye eden REMİXON Fatih abiye ve balığı yakalayıp sudan çıkartmamda beni hiç yormayan DAIWA GS 9 makineyi bana tavsiye eden Vedat ABAYOĞLU abilerime buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Bir daha av raporumun daha büyük Trofe balıklarla olması dileğiyle hepinize bol balıklı avlar ve hayırlı geceler diliyorum.
 |
| |
x 1
|
|
| 116 Hafta Önce 11:13 ÖS |
RE:

necmifidan Balıkçı

Katılım Tarihi: 23.08.09
 |
İLK TEBRİK BENDEN.SÜPER BİR AV HERKESE NASİP OLMAZ.İNŞALLAH DAHA İYİLERİNE RASTGELMESİ DİLEKLERİYLE.
En iyi dost sesli düşünen dosttur |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 11:47 ÖS |
RE:

omerh Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
Yaw Turgaysen ne yapmışsın birader. Ellerinize sağlık. Süper bir trofe olmuş. Babana ve kardeşine selamlar. Haydi daha büyüklerine inşallah.Rasgele...
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 12:05 ÖÖ |
RE:

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Sevgili arkadaşım merhaba;
Sabah ne güzel bir telefon geldi,6 kg mın üzerinde diye ,inan bu güzel avında sen ne kadar sevindiysen,bende o kadar sevindim,her zaman bana diyordun abi,alıcam güzel bir trofe görürsün bak diye,haki,katten son zamanların en güzel trofelerinden birini büyük bir azim ve sabırla üstelik,0.22 gibi ince bir örgü misinayla alman başarının daha da güzel olduğunu gösteriyor,inşallah bu güzel trofelerin devamı gelecek,ondan hiç şüphem yok,yaşadığın bu güzel avı,güzel anlatımın ile bizlerle paylaşman çok güzel,
Teşekkürler,Tebrikler,Alkışlar, sen ve sevgili kardeşim Tuncaya.
Sağlıcakla kal dostum nice güzel Trofelere...

İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 12:44 ÖÖ |
RE:

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Tebrikler kardeşim böyle güzel bir balık avlaman inan çok sevindirici inşallah devamı gelir,uğraşılarına değmiş.Balık avı tutkunu bugün doyumsuzca yaşamışsın güzel bir av anın ve bolca heyecan hayatının bir köşesine yerleşti dilerim tüm avların aynı güzellikte olur herkeze selamlar kal sağlıcakla.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 03:53 ÖÖ |
RE:

Admin Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Turgay abi helal olsun vallahi.. Durdun durdun turnayı gözünden vurdun Daha büyük trofelere artık avların daim olur inşallah...
Sercan SEZGİN GELİBOLU-1987
0 Rh(+) |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 09:38 ÖÖ |
RE:

gny17 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 04.09.09
 |
Maşallah Maşallah darısı cümlemizin başına
Gökçe & Nurettin Yücel
Çanakkale Biga Arh + 1982
www.geliboluoltac...
Sitemizi Facebook Sayfanızda Arkadaşlarınızla paylaşmak için Lütfen Yandaki Linke Tıklayın ----> http://www.facebo...cilari.com
Sosyal Paylaşım Platformu olan Facebook Grubumuzu Aktif Etmiş Bulunmaktayız. Sizleride Grubumuza Davet Ediyoruz.
http://www.facebo...7333338252 |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 09:52 ÖÖ |
RE:

Burak Karadeniz Balıkçı

Katılım Tarihi: 19.08.09
 |
Sevgil Turgay böyle muhteşem bir ava imza attığın için seni tüm kalbimle kularım.Sevgilerimle.
Burak Karadeniz
İstanbul 1953 AB+ |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 10:40 ÖÖ |
RE:
.jpg)
cem safak Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 10.05.09
 |
turgay bey müthiş bir balık tebrikler rastgele |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 10:48 ÖÖ |
RE:
Saroz'dan 8.600 Kg Levrek .. | Düzenleyen
TekAdam 116 Hafta Önce
|

TekAdam Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 13.10.09
 |
Sevgili Turgay,
Dün gece yoldan beni arayarak sevincini ve heyecanını paylaşmıştın, inan o an ve şimdi tüylerin diken diken oldu, senin adına o kadar çok sevindim ki, kelimelerle anlatma çabalarım kifayetsiz kalacak. Bu işe ne kadar gönülden bağlandığını yakından bilen birisi olarak seni ve kardeşini yürekten tebrik ederim, ellerinize sağlık. 
Ayrıca her şeyde bir hayır vardır sözü ne kadar da doğru bir söylemmiş, bunu bir kez daha anladım, her şeyin hayırlısı olsun.
Artık sen bu hafta sonunu iple mi çekersin yoksa çekici mi çağırırsın bilemem ama içindeki heyecan ateşinin kısa zamanda sönmeyeceği kesin. 
Güzel ve bereketli avlarının devamı dileklerimle, hoşçakal, sağlıcakla kal..
Süleyman Kahramanoğlu
Silivri-İst.-1968Arh+
Team-T (İstanbul)
"Member of IGFA" |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 05:03 ÖS |
RE:
.jpg)
tekin35 Balıkçı

Katılım Tarihi: 18.04.09
 |
Çok güzel bir balık yakalamışsınız ellerinize sağlık.Şansınızın devamlı olmasını diliyorum.Rastgele..
Tekin
1962-İzmir
DENİZİ GÖRMEYEN,DENİZİ ÖZLEMEZ |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 12:42 ÖÖ |
RE:

marti Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 10.07.09
 |
Koç bu koç,tebrikler.
Murat AKAR
1986 GELİBOLU |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 02:29 ÖÖ |
RE:

harun Balıkçı

Katılım Tarihi: 15.04.09
 |
tebrikler....... |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 08:21 ÖÖ |
RE:

LuXoR Balıkçı

Katılım Tarihi: 07.08.09
 |
tebrikler, her amatöre nasip olamayacak büyüklük ve güzellikte bir levrek. rastgelsin
 |
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 11:17 ÖÖ |
RE:

M-UstAd Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.04.09
 |
Sevgili arkadaşım gerçekten son zamanların çok güzel trofe levreğini görüyorum şu anda ,harika bir av çıkartmışsınız,tebrik ediyorum.avlarınızın devamını diliyorum.....,
rastgelsin
İnsanın en büyük buluşu anlaşarak ekip halinde çalışmasıdır
Hakan SAYGIN
1974 Gelibolu
|
| |
|
|
| 116 Hafta Önce 03:47 ÖS |
RE:

miller Tecrübeli Balıkçı