| 90 Hafta Önce 12:03 ÖÖ |
SABAH SUYU. | Düzenleyen
fikret 90 Hafta Önce
|

fikret Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 06.03.10
 |
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
fikret tarafından yazılan metin:
[quote]erhank tarafından yazılan metin:
Evet Barışın dedigi gibi biz istanbullular icin yerli uskumru yemek uzun yıllardan beri hayal olmustur.. en son 10-12 yasında iken yani neredeyse 20 sene once rahmetli dedemin teknesi ile acılır rumeli kavağından neredeyse kirec burnuna akarak capariyle neredeyse 2 peynir tenekesi kadar tutup mahalledeki eş dost ahbap a dagıtarak eve varırdık .. o gece butun kavak ı ızgara uskumru kokusu sarardı..... ama nerede o gunler uskumru bogazdan kayboldu kökunu kuruttular sadece nostaljik bir guzellik olarak aklımızda kaldı yerli uskumru.. insallah bunun bir cozumu olur lüfer gibi uskumrumuzu da kurtarmak icin cabalarız ... arkadaşım bak negüzel söylemişşin iki peynir tenekesi tuttuk ve denizi kazıdılar demişsin sence kim kazımış denizi? herkez senin gibi yaptı öyleyse demekki bugün ne uskumru nede yarın lüfer görebilirsin her şeyin bir sınırı var peynir tenekelerini doldurmana gerek yoktu ...
Kiloluk peynir tenekesi Fikret onlar yaw şaka bir yana olta ile balık tükenmez yeter ki gırgırlar limitler dahilinde av ............................................................................................................................................................................bizde espirisine takıldık be turgay abi yanlış anlaşılmasın şaka bir yana gerçekten abim sarayburnunda ben bile çok çektim kolyoz eskiden ne yazıkki şimdi yok mumla arıyoz |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 08:19 ÖÖ |
RE:
SABAH SUYU. |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
[quote]erhank tarafından yazılan metin:
Evet Barışın dedigi gibi biz istanbullular icin yerli uskumru yemek uzun yıllardan beri hayal olmustur.. en son 10-12 yasında iken yani neredeyse 20 sene once rahmetli dedemin teknesi ile acılır rumeli kavağından neredeyse kirec burnuna akarak capariyle neredeyse 2 peynir tenekesi kadar tutup mahalledeki eş dost ahbap a dagıtarak eve varırdık .. o gece butun kavak ı ızgara uskumru kokusu sarardı..... ama nerede o gunler uskumru bogazdan kayboldu kökunu kuruttular sadece nostaljik bir guzellik olarak aklımızda kaldı yerli uskumru.. insallah bunun bir cozumu olur lüfer gibi uskumrumuzu da kurtarmak icin cabalarız ... arkadaşım bak negüzel söylemişşin iki peynir tenekesi tuttuk ve denizi kazıdılar demişsin sence kim kazımış denizi? herkez senin gibi yaptı öyleyse demekki bugün ne uskumru nede yarın lüfer görebilirsin her şeyin bir sınırı var peynir tenekelerini doldurmana gerek yoktu ...
Kiloluk peynir tenekesi Fikret onlar yaw  şaka bir yana olta ile balık tükenmez yeter ki gırgırlar limitler dahilinde av ............................................................................................................................................................................bizde espirisine takıldık be turgay abi yanlış anlaşılmasın şaka bir yana gerçekten abim sarayburnunda ben bile çok çektim kolyoz eskiden ne yazıkki şimdi yok mumla arıyoz 
Sarozda şu sıralar bol hele haziran sonu lipari olur hepsi.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:06 ÖÖ |
RE:
SABAH SUYU. |

Delit@y Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 14.04.09
 |
Büyük usta ayakta alkışlıyorum seni helal size,
Muharrem 1973
0 rh +
İstanbul
 |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:27 ÖÖ |
RE:
SABAH SUYU. |
.jpg)
haluksertel Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 13.05.09
 |
Balıkların Karadenizden aşağı inmesi neredeyse imkansız.Tekneleri bir görseniz dehşete kapılırsınız.Balığın geçme şansı hiç yok.Ve bu aç gözlüler kafayı kıyı balıkçılarına takmışlar.Bir balıkçı günde şu kadar tutarmışta şu kadar kıyı balıkçısı varmış,hesaplayınca çok büyük miktarda balık yapıyormuş denetim yokmuş.Şimdi bunları hesaplıyorlar.Küçücük yaprakları öldürüp satamayınca denize döktüklerini söylemiyorlar.Trolcülerin küçücük barbunlari denizden kazırken hiçmi vicdanları sızlamadı?O balıkları kimse almayınca hepsini çöpe attılar.Daha yazacak çok şey var.Düşündükçe insan kötü oluyor.Kendilerini haklı çıkarmak için ekmek parası mecburuz diyorlar,utanmadan birde ağlanıyorlar.İyi bitirin kaynakları ondan sonra kına yakarsınız. |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 11:38 ÖÖ |
RE:
SABAH SUYU. |
.jpg)
aydinflc Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 23.03.10
 |
abi güzel görüntüler rastgele |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 01:01 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

isdoku Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 17.04.09
 |
Turgayım inşallah şu evin tadilat işleri bitsin yanına uğrayacağım seninde tekne işlerin biter güzel bi av yaparız güzel avın için teşekkürler |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 03:12 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

miller Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 18.04.09
 |
Turgayım Ellerine sağlık Tekne için kolaygelsin
ADİL TETİKER İST
0+RH 1957 MATBAA MAKİNALARI MONTÖRÜ
 |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:32 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |
.jpg)
tunc Üye

Katılım Tarihi: 22.02.10
 |
haluk beye kesinlikle katılıyorum. ama iş birazda bizde bitiyor. lüfer için başlanan kampanya diğer balıklarla devam ettirilebilir mesela. kendi sirkülerimizi oluşturabiliriz. biraz ütopik ama olsun hiçbirşey imkansız değildir. |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:42 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
Delit@y tarafından yazılan metin:
Büyük usta ayakta alkışlıyorum seni helal size,
Teşekkürler dostum,kal sağlıcakla.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:44 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
haluksertel tarafından yazılan metin:
Balıkların Karadenizden aşağı inmesi neredeyse imkansız.Tekneleri bir görseniz dehşete kapılırsınız.Balığın geçme şansı hiç yok.Ve bu aç gözlüler kafayı kıyı balıkçılarına takmışlar.Bir balıkçı günde şu kadar tutarmışta şu kadar kıyı balıkçısı varmış,hesaplayınca çok büyük miktarda balık yapıyormuş denetim yokmuş.Şimdi bunları hesaplıyorlar.Küçücük yaprakları öldürüp satamayınca denize döktüklerini söylemiyorlar.Trolcülerin küçücük barbunlari denizden kazırken hiçmi vicdanları sızlamadı?O balıkları kimse almayınca hepsini çöpe attılar.Daha yazacak çok şey var.Düşündükçe insan kötü oluyor.Kendilerini haklı çıkarmak için ekmek parası mecburuz diyorlar,utanmadan birde ağlanıyorlar.İyi bitirin kaynakları ondan sonra kına yakarsınız.
Balıkçılık bir meslek ama günümüzde bu mesleği yan gelir olarak icra edenler çok, hal böyle olunca kimse iplemiyor yasakları,limitleri.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:44 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
aydinflc tarafından yazılan metin:
abi güzel görüntüler rastgele
Teşekkürler dostum,kal sağlıcakla.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:46 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
isdoku tarafından yazılan metin:
Turgayım inşallah şu evin tadilat işleri bitsin yanına uğrayacağım seninde tekne işlerin biter güzel bi av yaparız güzel avın için teşekkürler
Nerelerdesin abi yaw,ne sesin çıkıyor ne soluğun allasen,tekneyi yarın denize indiriyorum ne zaman istersen buyur gel.Saygılar kal sağlıcakla.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:46 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
miller tarafından yazılan metin:
Turgayım Ellerine sağlık Tekne için kolaygelsin 
Sağol Adil abim nihayet tekne bitti,yarın denizde.Saygılar kal sağlıcakla abi.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 09:52 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
tunc tarafından yazılan metin:
haluk beye kesinlikle katılıyorum. ama iş birazda bizde bitiyor. lüfer için başlanan kampanya diğer balıklarla devam ettirilebilir mesela. kendi sirkülerimizi oluşturabiliriz. biraz ütopik ama olsun hiçbirşey imkansız değildir.
Öncelikle amatör balık avı siteleri ve dernekler topluca hareket etmeyi öğrenmeli.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 11:36 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |
.jpg)
IQBABA Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 21.07.09
 |
GÜZEL BİR AV ABİ TEBRİKLER. TEMMUZDA ORDAYIM İNŞALLAH. RASTGELE... |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 10:29 ÖÖ |
RE:
SABAH SUYU. |
.jpg)
maydoslu Balıkçı

Katılım Tarihi: 24.04.09
 |
TUNÇ BEYE YORUMUNDA SONUNA KADAR KATILIYORUM.BİRYERLERDEN BAŞLAMAK LAZIM.KİMSE HAREKETE GEÇMİYOR BU ŞUNUN İŞİ,BU ONUN İŞİ DİYEREK HİÇ BİR YERE BAŞLAYAMAYIZ.SİTE OLARAK BİZDE BİR ÖRGÜTÜZ.SADECE AV RAPORLARI YAYINLAYARAK GELECEĞİMİZİ KURTARMAK İMKANSIZ.BİR AN ÖNCE KENDİ SİRKÜLERİMİZİ BİR KOMİSYONLA OLUŞTURUP,YAZILI VE GÖRSEL MEDYAYA SİTE OLARAK BU SİRKÜLERİN ALTINDA BALIK TUTMADIĞIMIZI TUTANLARINDA KARŞISINDA OLDUĞUMUZU AÇIKLAMALIYIZ.UNUTMAYALIMKİ BÜTÜN GÖLLER SU DAMLACIKLARINDAN OLUŞUR.BENCE BUNU SİTENİN HEDEFİ VE AMACI HALİNE GETİREBİLMELİYİZ.TEŞEKKÜRLER.
doğayı atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan ödünç aldık.maydosluyuz balık dostuyuz. |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 11:06 ÖÖ |
RE:
SABAH SUYU. |
.jpg)
erhank Balıkçı

Katılım Tarihi: 21.04.09
 |
fikret kardesim espiri oldugunu belirtmissin ama acemi arkadaslarin aklinda soru isareti kalmasin diye soyluyorum soylediklerim sana cevap ve yanıt degildir: Turgay abinin dedigi gibi oltayla balıgın kokunu kazımak mumkun degil hele hele uskumru,istavrit,kolyos, palamut,sardalya, cinekop ve turevleri gibi buyuk suruler halinde goc edenlerin .. (eskina karagoz orfoz lahoz vs gibi tas balıklarının ve yerli balıkların oltayla bile cok miktarda avlanmasına bende karsıyım bunuda belirteyim)keske herkes bizim gibi 2 teneke degil 5 teneke balık tutup mahalleye dagıtsaydı da gırgırlar bogazdan girmeseydi o zaman herkes balık yerdi gırgırların bir seferde tuttugu tonlarca balık ve hergun hergun hergun ..buna ne balık dayanır ne doga.. ve bu balıgıda mahalledeki herkeste yiyemez fiyat dusmesin diye tonlarcası denize dokulur.. yani keske herkes eline bir olta alıp kovalarca balık yakalasa da su gırgırlar troller olmasa ..o zaman balık karaya cıkar ve herkes balık yer cunku butun oltacılar bırlesıp kova kova balık tutsa bile sadece tek bir gırgırın bir iki gunluk hasılatına denk gelirki o gırgırlardan binlercesi var..keske hersey bizim yaptıgımız gibi olsaydi..ve mahalledeki herkes balık yeseydi 
ERHANK 1977 İST.
ETİK VE VİCDANİ DEGERLERE UYGUN AVLANALIM
 |
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 10:26 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
IQBABA tarafından yazılan metin:
GÜZEL BİR AV ABİ TEBRİKLER. TEMMUZDA ORDAYIM İNŞALLAH. RASTGELE...
Teşekkürler dostum,inşallah Temmuzda hep beraberiz.Kal sağlıcakla.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 10:28 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

|
maydoslu tarafından yazılan metin:
TUNÇ BEYE YORUMUNDA SONUNA KADAR KATILIYORUM.BİRYERLERDEN BAŞLAMAK LAZIM.KİMSE HAREKETE GEÇMİYOR BU ŞUNUN İŞİ,BU ONUN İŞİ DİYEREK HİÇ BİR YERE BAŞLAYAMAYIZ.SİTE OLARAK BİZDE BİR ÖRGÜTÜZ.SADECE AV RAPORLARI YAYINLAYARAK GELECEĞİMİZİ KURTARMAK İMKANSIZ.BİR AN ÖNCE KENDİ SİRKÜLERİMİZİ BİR KOMİSYONLA OLUŞTURUP,YAZILI VE GÖRSEL MEDYAYA SİTE OLARAK BU SİRKÜLERİN ALTINDA BALIK TUTMADIĞIMIZI TUTANLARINDA KARŞISINDA OLDUĞUMUZU AÇIKLAMALIYIZ.UNUTMAYALIMKİ BÜTÜN GÖLLER SU DAMLACIKLARINDAN OLUŞUR.BENCE BUNU SİTENİN HEDEFİ VE AMACI HALİNE GETİREBİLMELİYİZ.TEŞEKKÜRLER.
Bence güzel fikir bir kaç gün içinde güzel bir makale yayınlayacağım akabinde tüm dostların ilave ve yorumlarını beklicem daha sonra bu yazıyı Tarım ve Köyişleri Bakanlığına site adına gönderip görsel basınada ileticem.Kalın sağlıcakla.
| |
|
|
| 90 Hafta Önce 10:55 ÖS |
RE:
SABAH SUYU. |

gokay Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 30.10.09
 |
afiyet olsun abi balıklar süper..