Bir iki günlük istirahat ve yine at-çek raporumuz.Dün İstanbul dan gelen dostlarımız ile bugün güzel bir mini organizasyon yapalım diyerek düştük yollara,akşam epey sohbet etmiş karşılıklı fikir alışverişinde bulunmuştuk bugün ise icraat gerekiyordu ve bizde onu yaptık.Hava oldukça soğuk Saroz ise bayağı dalgalıydı ama biz yinede en kuytu olabilecek meramıza gittik ,vakit kaybetmeden takımlarımızı alarak sahile inerek başladık at-çek yapmaya,dün dostlarımızın kendi başlarına yaptıkları av oldukça verimsiz geçtiğinden işin aslı bugün pek umutları yoktu ama yinede kısmet demek gerekiyordu.
İlker abi ve Ercan kardeşim hemen başladılar çalışmaya,hava öyle soğuk ki inanın dostlar deniz kıyısında durmak bile insanı dondurmaya yeterliydi.Avlak bölgemize hepimiz dağıldık toplam 6 arkadaş adeta denizi dövüyoruz,ben biraz uzaktaydım ve kısmetime gelen ispendek hepmize umut ışığı oldu bir anda hepimiz omuz omuza atıp çekmeye başladık benim balığı almamla beraber peşpeşe 4 vuruş daha oldu 2 defa bana 2 defa İlkere ama netice alamadık rüzgarda sahteyi komuta etmek oldukça zor.Akabinde sol tarafımızda atan İlker abiye de 2 takip güzel bir vuruş oldu ama maalesef o da kısmetini alamadı.Bir saat kadar hepimiz çalıştık Tayfun kardeşimin sıcacık kahve servisi ile mola verdik ve bir müddet dinlendikten sonra tekrar at-çek yapmaya başladık,koy içerisinden atan Ercan kardeşimin kamışı bir anda iki büklüm oldu güzel bir vuruş ile 1,5 kg.civarı levreği tasmalamayı başarmış gayet sakin bir şekilde kıyıya alıyordu.Balık sahile çıktığında keyfimiz bir kat daha arttı tabiki akabinde yine güzel vuruş ve takipler aldık ama maalesef başka balık alamadık.Avımızı 2 balık ile sonlandırmak zorunda kaldık malum arkadaşlarımızın önünde yolculuk vardı pek fazla zaman kaybetmek karanlığa kalmak doğru değildi.Bugünkü avımız sohbet ile karışık güzel bir organizasyon niteliğinde geçti kalın sağlıcakla.Rasgele.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........
ne guzeldi hoş vakit gecirdik turgay abiden cok hoş davranışlar gördüm
kendi levregi yakaladı..burdan atın diye hepimizi cagırdı ..başkası olsa yapmaz ...istbuldan gelen misafirlerden bir abimizde buyuk levregi tuttu..orda yardımlaşma vede dayanışma hırs yok sevgi var saygı var...tabiikide turgay abim levregi bizim sıpa yesin diye bana verdi..bu arada ilker abimede teşekkler onun yaptıgı oltaylada ben cinekop aldım...istbullu dostlar mmm ayrıldılar...
Turgay havanın böyle soğuk olduğu bir günde balıkçı dostluğunun sıcaklığı içinizi ısıtmıştır umarım
kısmetiniz bu kadarmış diyelim yinede eliboş dönmemişsiniz
sahilde olmanın heyecanı bile yeter
bereketli avların olsun rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR
1962 A RH +
susurluklu tarafından yazılan metin:
ne guzeldi hoş vakit gecirdik turgay abiden cok hoş davranışlar gördüm
kendi levregi yakaladı..burdan atın diye hepimizi cagırdı ..başkası olsa yapmaz ...istbuldan gelen misafirlerden bir abimizde buyuk levregi tuttu..orda yardımlaşma vede dayanışma hırs yok sevgi var saygı var...tabiikide turgay abim levregi bizim sıpa yesin diye bana verdi..bu arada ilker abimede teşekkler onun yaptıgı oltaylada ben cinekop aldım...istbullu dostlar mmm ayrıldılar...
esref surek tarafından yazılan metin:
Turgay havanın böyle soğuk olduğu bir günde balıkçı dostluğunun sıcaklığı içinizi ısıtmıştır umarım
kısmetiniz bu kadarmış diyelim yinede eliboş dönmemişsiniz
sahilde olmanın heyecanı bile yeter
bereketli avların olsun rastgele
Sağolasın abi gerçekten soğuğa rağmen çok sıcak bir gün oldu.Kal sağlıcakla.
sagol benim yavru kurt oglan yumuldu vallahiii kıtlıktan cıkmış (bence diyodur oglan abiler tutmasa balıgı yıldan yıla belki görürüz buba diyor dur)
abi videoyu unutmusun karizmamız olsun canım
Avlak yeri olarak çok güzel ve el ayağın bu zamanlarda pek değmediği güzel bir yer gerçekten ilk başlarda ğek ümidim yoktu ama sonradan turgay abim balığı alınca ümitlendik,yanına gittiğimde çok güzel iki balık atladı hele bir tanesi vardı ki 3 kg üzerindeydi aynı balık abimede bir hamle yaptı çok balık takibi aldık ama neden atlamadıklarına anlam veremedim,neyse yarın abim onların icabına bakar heralde malum bizlerin mesai olayı var,Günümüz çok muhabetli ve keyifli geçti muhabbet ortamı ve balıklar ortamı sıcaklaştırdı,tayfun arkadaşımın güzel ikramlarından sonra hep beraber sol tarafa yürümeye başladık,ercan biraz daha öndeydi ve hemn bulanıklık içine atış yapmaya başlamış bile bir bağırtı,ne oluya ya falan demeden baktım sakin sakin çekiyor o anda balık geldiğini anladım ve güzel bir levrek nasibi oldu dünkü levrek alamamanın acısını bugün çıkarttı inanın çok sevindik,bana ilginç gelen bir olayıda sizlere söylemeden geçemiyecem,ercan muhabbet sırasında rapalalarını ve geslerini gösterdi çok çeşit vardı,abim dedi ki al bu sarı kırmızıyı,hatta gs muhabbeti yaptı,bunla dene dedi balığı onun aynısıyla almıştı abim,ercanda onu takmış kamışına ilk iki atışında balığı kaptı şans mı? kısmet mi? ne derseniz deyin artık,herşey çok güzeldi umarım sağsalim varmışlardır evlerine,inşallah birdahaki gelişte farklı yerlerde aynı balıkların daha büyükleri nasip olur arkadaşlar kalın sağlıcakla...
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
Turgay merhaba,
Teşekkür etmek bence çok sıradan olur, bu nedenle en samimi dostluğumuzu kabul etmen yeterli, insanların seni yakından tanımalarını isterim. Kemale de müjdeyi verdim, çok insan böyle davranmaz.
Bu hafta sonu gerçekten çok güzeldi, inan balık yakalamış olmak bu iki günün yanında hiç bir katkı yapmazdı, sizlerle beraber o hayecanı tatmış olmak bana yetti.
En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere.....
İlker Ergülen
İstanbul 1953
sivriceli tarafından yazılan metin:
tebrikler arkadaşlar,çok güzel gün geçirmişsiniz,dostluklarınızın kalıcı ve hep sevgi dolu olma dileğimle sevgilerimle
Teşekkürler Ramazan abi inşallah bir gün Sivrice ye de gelicez.Kal sağlıcakla,saygılar.
susurluklu tarafından yazılan metin:
sagol benim yavru kurt oglan yumuldu vallahiii kıtlıktan cıkmış (bence diyodur oglan abiler tutmasa balıgı yıldan yıla belki görürüz buba diyor dur)
abi videoyu unutmusun karizmamız olsun canım
Eline sağlık Tayfun kardeşim.
Trap tarafından yazılan metin:
Turgay merhaba,
Teşekkür etmek bence çok sıradan olur, bu nedenle en samimi dostluğumuzu kabul etmen yeterli, insanların seni yakından tanımalarını isterim. Kemale de müjdeyi verdim, çok insan böyle davranmaz.
Bu hafta sonu gerçekten çok güzeldi, inan balık yakalamış olmak bu iki günün yanında hiç bir katkı yapmazdı, sizlerle beraber o hayecanı tatmış olmak bana yetti.
En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere.....
İnşallah İlker abi,Kemal kardeşimide unutma o da gelsin.Kal sağlıcakla.Saygılar.
Poza bak breh breh breh,birde sen tutsaydın balıkları tayfun inan bizi tanımazdın hehehe
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...