ASAGIDAKI VIDEO AVUSTRALYADA GECIYOR ABORIJINLER BU YEMLERE
YABBY COGUL (YABBIES) ADINI TAKMISLAR ESASINDA (THALASSINIDAE)
iZMIR kÖRFEZINDE OLDUGU GIBI MARMARA veKARADENIZDE DE VAR BU
MAHLUK
Mamun, denizlerin sığ ve hafif çamurlu diplerinde bulunur. Çamurun içinde yaşayan mamunun ıstakozu andıran bir görüntüsü vardır. Mevsimsel dönemler itibari ile deniz suyu sıcaklıklarına ve yaşam bölgelerine göre kırmızı ile yeşil arasında değişik tonları vardır. Ortalama boyları 4 cm dir. Zaman zaman 10 cm kadar da olabilirler. İri olan mamunlar canlı olarak paraketede kullanılsalar da genellikle 4 cm boyundaki mamunlar olta avcılığı için daha çok tercih edilirler. Yırtıcı balıkların en sevdiği yemlerin başında gelen mamun dayanıklılığı sayesinde oltacıların ilk tercihini oluşturur. Eşkina, Levrek, Çipura, Mercan gibi balıkların en sevdiği yemlerin başında gelir. Mamun kış aylarında havaların ve deniz suyunun soğuması ile birlikte daha derinlere iner, bu sebeple kış aylarında temin edilmesi daha güçtür. Yumurtlama ve yumurtadan çıkma döneminde ise neslin devamını sağlamak amacıyla mamun çıkarmada kısıtlamaya gidilir. Mamun yumurtalarını aynı karides (teke diğer ismi çimçim) gibi arka gövdesinin altında taşır. Ayakları ile sürekli olarak su pompalayarak yumurtaların beslenmesini sağlar.Mamun tüm etçil balıkların hırçınca yediği yemlerin başında gelir fakat her zaman ve her yerde canlı mamun bulmak mümkün değildir. Özellikle büyük şehirlerde mamuna olan talep yoğunluğu yüzünden yemciye gelen canlı mamun hemen tüketilmekte, geç kalanlar ise dondurulmuş mamun veya daha başka yemlere yönelmektedir.
Muharrem 1973
0 rh +
İstanbul
Değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım,bizim buralarda pek olmaz genelde çanakkale tarafındaki oltacılar mamunu çok kullanır ve güzel çupra ve levrek alırlar,izmir taraflarından getirttiklerini duymuştum
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
-Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.-
Sevgili Ilker bu kadar yem cikardim BOZULMASIN sonra!!
Yani baska siteler de kopya etmesinler!! Sevgilerimlehttp://www.youtube.com/watch?v=YouTube Video [i][b]1943
Finlandiya
Bu mamun 70 m lerden de cikiyor. Nitekim Karadenizde
GIRGIRLARin torbalarinda MAMUNLARA rastlanmistir.
Neotrypaea Californiensis (Dana 1854) [i][b]1943
Finlandiya
Abi pompalardan çıkanın mamunla aynı familya dan olduğu bir gerçek ancak renkler gölgelere göre değişken anlaşılan. Evet benim yakaladığım büyük eşkinanın içinden çıkan mamunlarda büyüktü. Avcılar kayalıklardan yakalamıştım o eşkinayı muhtemelen küçükçekmecenin denize bağlandığı kumluk çamurluk alandan beslendi. Pompadan almak lazım aslanda.
Size bir sorum var eski lastik pomplarından bulup uc kısmını kestirecek kullanamaz mıyız acaba?