| 79 Hafta Önce 10:24 ÖÖ |
KUŞTAŞLARININ BEREKETİ. |
.jpg)
refik39 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 12.05.09
 |
yorumlar için teşekkürler yeni arkadaş sizde hoşgeldiniz
 |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 09:37 ÖS |
RE:

ridvan Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 15.04.09
 |
süpeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrr ellerinize sağlık.
RIDVAN -1974-İZMİR |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 07:05 ÖS |
RE:
.jpg)
Cumhuriyet Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 28.09.09
 |
Çok güzel bir av olmuş yeni avlarda rasgele |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 02:59 ÖS |
RE:
.jpg)
refik63 Balıkçı

Katılım Tarihi: 27.07.10
 |
O tepelerin tam üstünden baktığında erikli ve ibriceyi görürsün. manzarası çok güzeldir .o yarlardan inip çıkıyorum,fakat kırmızı ışık yaktırmacaksın.Aramıza hoşgeldin kıyı balıkçısı ,pes doğrusu o fotoğrafı nerden buldun. Refik UZGUR
1963 GELİBOLU |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 06:56 ÖS |
RE:

geda01 Üye

Katılım Tarihi: 15.06.10
 |
Çanakkale Savaşları fotoğraf arşivimde vardı Refik Abi. Çanakkale Savaşları alanında bir web sitem var ama reklama gerek yok es geçiyorum.
Cumartesi gecesi Kuştaşlarındaydım. Açıkçası biraz tehlikeli bir yer. Çok dik yamaçlar var Resmen uçurumun kenarından, dar bir patikadan yürüyerek deniz kenarına iniliyor. Ben tek başıma gittim. Bilseydim mutlaka yanıma birini alırdım.
Avlağa diyecek yok. Tepeden bakınca burada balık yoksa hiç bi yerde yoktur diyorsunuz içinizden.
Kuştaşlarına vardığımda güneş batıyordu. Pek avlanma şansım olmadı. Acemilikten yahut beceriksizlikten uzak - yakın attığım tüm dip oltalar gezer kurşunlar kayalara takıldı kaldı. Ben biraz kumluk bir zemin bekliyordum açıkçası. Neticede pek bir şey tutamadım. Gece avlanacak pek keyfim de kalmadı, ne yalan söyliyeyim orada tek başına gecelemeye de tırstım.
12 gibi aracıma gidip yattım. Bu arada kuvvetli bir aydınlatma aracı yoksa gece kesinlikle inip çıkılmamalı. Ben tedarikli olduğum için sıkıntı yaşamadım.
Sabah 6-8 arasında hafif kurşunlarla yakınlardan aldığım karagözler teselli ikramiyesi oldu. Yem olarak taze sülünez kullandım.
Bu arada oltama 5-6 defa Trakonya ya benzeyen ama dikenleri sırtında ve ucları kırmızı bir balık geldi. Tabii ki elimi sürmedim. Dikenlerindeki kırmızı uçlar 'biz zehirliyiz' diye bağırıyorlardı.
Hasılı kelam Refik Abi, siz avlanıyorsunuz da keşke orada hangi takımlarla avlanmamız gerektiğini, neresinden olta atacağımızı kısaca tarif etseniz. Her şeye rağmen Kuştaşları mükemmel. İlk fırsatta yine ordayım.
Teşekkürler... |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 12:00 ÖS |
RE:
.jpg)
refik63 Balıkçı

|
Geçen hafta ordaydım sabaha kadar tık yok.havaların sıcak oluşu,gece karanlığı,birde lodos olunca tadı kalmıyor bu işin .Ama suyunu da tutturdumu takoz gibi karagözleri çekmek bambaşka adranalin yaşatır.Hele hele kasnakları fırlattıkları zaman bambaşka bir duygu hissediyorsun.Ha bir şeydaa var,sakın uyuyayım deme balığın ne zaman vurcağı belli olmaz. Orların dili olsada olsada sen gittiğin de sakin gecede o taşlar dile gelse de seninle beni konuşsalar.Tek ayak çapraz 1 numara iğne,10 gr.gezer kurşun hemen yakına atıver. |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 12:06 ÖS |
RE:
.jpg)
refik63 Balıkçı

|
Yemler hemen kıyıda çin şapkası,salyangoz,minare.Eğer yanında yem götürmek istiyorsan,kil sülünesi ,çakı sülünesi ,karides,,midye,sardalye.sardalyeyi pek kullanma mırı çok çekersin. Ben bilgisayarı kullanmasını beceremiyorum.çektiğim balık fotoğraflarını gönderemiyorum,bir bu zaafım eksik.Rasgele |
| |
|
|
| 78 Hafta Önce 01:48 ÖS |
RE:
.jpg)
refik63 Balıkçı

|
Bir şey daha söyleyeyim,karagöz ışığı kesinlikle sevmez hemen uzaklaşır oradan.Ben sigara ışığını karagöz balığından gizlediğim kadar,babamdan gizlememişimdir. |
| |
|
|
| 77 Hafta Önce 03:31 ÖS |
RE:

djakin Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 21.04.10
 |
Valla taktikler süper,öncelikle tebrikler,daha sonra da konum olarak tehlikeli bir bölge ama gidip te denemeye değer sanırım |
| |
|
|
| 77 Hafta Önce 10:22 ÖÖ |
RE:
.jpg)
refik63 Balıkçı

|
Teşekkür ederim kardeşim.Eğer giderseniz göreceksiniz.Sarozun despot mevkiinden tutun,büyük kemikliye kadar kıyılar tehlikeli ve meşakkatli yerlerdir.Sarozun karanlık suları öyle ürkütücüdür ki,balık yakalamak ve vurmak hevesiyle herşeyi göze almak gerekir.Bazı yerler vardır,hem kıyısı tehlikeli hemde denizi.Kayıkla denize açılıp balık tutmaya başladığında havanın ne zaman patlayacağını kestirmen ,uyanık olman gerekir. Despot gibi,İncirli,çıralı ,levrek burnu ve kuştaşları ,felezli ,yar başları, kıyı şeridi gibi yerler riskli yerlerdir. Buralarda balık tutarken her an kafanıza koca bir kayanın veya taşın yuvarlanacağını kestirmen uyanık olman grekir.Bir gün despot kartalkaya mevkiinde balık tutarken tepeden bir taş parçası arkadaşla aramıza düştü ki o an şok olduk.Keçinin biri kayanın tepesinde gezinirken düşürdü.Verilmiş sadakamız var diyerek avunduk.Dediğim yerlerde yürürken bacağınız burkulabilir,kırılabilir.Yalnız gidilmeyecek yerlerdir.Rasgeleyin.Doslar. |
| |
|
|
| 77 Hafta Önce 09:43 ÖS |
RE:

gurlen Bronz Üye

Katılım Tarihi: 28.07.10
 |
bereketli olsun refik bey. |
| |
|