Arkadaşlar herkesin yorumları çok güzel, bence bu türde forumlara üye olan arkadaşlar bütün amatörlerden daha bilinçlidir en azından buralarda paylaşım oluyor ve araştırma oluyor çoğu amatör sirkülerden bile haberi yokki bırakın balık limitlerini bilsin eğri oturup doğru konuşmak lazım bende dahil (istisnalar hariç)bazen limitin üç beş santim altında balık almışımdır havasını yakalayıp çok güzel balık yaptığı bir günde oda binde bir bir kaç kilo fazla balık yakalamış olabiliriz bürokratların resmi görevlilerin umrunda olmadığı bir ülkede biz bu balığı bitiremeyiz Ben bir kaç yıl önce yaptığım avı anlatayım 350 km yol gittiğimiz bir avlak av eşkina balıklar en küçüğü 800-900 gr en büyüğü 1,5 kg saate bakmaca 1,5 saatte iki kişi 50 balık avı sonlandırdık arabada yattık uyuduk sabahta döndük balığı konu komşuya dağıttık balık öyle çokki sabaha kadar dursak 200 kilo balık alırdık bizler en azından avı ne zaman sonlandıracağımızı biliyoruz böyle bir durum ömürde bir kaç kez denk gelir eşkine limiti 5 kg 350 km yol gidip 5 adet balıkla dönecekkişi inanın çok az kişi çıkar ağcısı trolcüsü amatör balıkçısı an az bizler kadar duyarlı olsa bizim torunlarımızda balık tutar
EROL YARDIMCI KOCAELİ 1970 A(+)RH
Erol dostum yıl 365 gün acaba hangimize yıl boyunca bir günde 5 kg.av yapma nasip oluyor?Bizler oltacıyız ve oltayla da balığı tüketemeyiz.Bıraksınlar günlük limit muhabbetlerini de yasak avlara,trole,gırgıra çare bulsunlar.Kal sağlıcakla dostum.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........
evet cok güzel ben tatlısu balıklarınıelimle ölcerdim 1,5 karıstan buyukse alırım...uygun mu ölçü deniz balıklarının cesidini bilmiyorum..hamzakoyda ve iskelede atıyorum.tavuk gögsü izmarit geliyo ondada ayırıyorum su bidonuma sonra denize izmaritin bay sınırı varmı.bilmemedem yanlışlık yapmayayım bohcacı olmayalım..Muhterem milletime vasiyet ederim ki başına geçireceği insanların kanındaki cevher-i asliyi tayin etmekten bir an fariğ kalmasınlar ATATÜRK.
Yani başına geçireceği insanların hangi kandan olduklarına bakıp Türk kanı taşımayanları başına getirmesinler. Ortalık Ulubatlı Hasanla Dolu Ama Bayrak Dikecek Yiğit Yok...
ayni konu diger bir sitedede soz konusu olmustu sanirsam,turkiye deki sisteme akil erdirmek biraz cok zor yurt disindaki sistemi bilenler icin,
ana yolda araba kullaniyorsun hic bir trafik hiz limiti yok polis durdurdu ceza yazdi ilk sorcaginiz hiz limitini gormediginiz olur,
adam sirku cikarmis denetleme yok ceza yok halka ogretici bir yol yok,yolda yuruyen adam nerden bilcek sirkusunu,bunu birakalim turgay abinin dedigi gibi tiari amacli teknelere sahip cikamayan bir memlekette amatorlere tuzuk cikarmak zaten akla mantiga sigmaz,
bunu birakalim bedava versen yimeyecegin baliga istavrit e boy limiti koymus diger yanda lufer in bir diger isimleri sarikanat veya defne yapragi vb
turkiye de av yapanlar nasil karsiliyor ama resmen sacma geliyor,
burda lufer ler nerdeyse karaya atlicak bolluktan 30 cm boy limiti,karagoz (bream )25 cm
akya kingfish 65cm (gecen sene nerdeyse 50 yakin akyayi geri biraktim limitlere uymadigi icin,
levrek(jewfish) 45 cm 2 tane 70 cm uzeri 5 adet kisi basina
mercan 30 cm buda bizim surkulerden bazilari
diger bir
bunu birakalim palamutu veya akyayi capari niyetine olta duzenegi yakalamasida yasak,madem amatorsen sende git at yemini al tek veya iki igne ile veya sahtenle yicegin kadar yakala diyor,capari atip 10 arli palamut veya akya yakalamak bizde teknemizi elimzden alirlar
peki cezalar ne kadar caydiri derseniz cok guzel bir ornek verebilirim,gecen sene akya bollugunda limite uycak bir balik cikmiyorduher cikan boy limitine uymuyordu,sirti cekerken diger tekneler birisini gormusler teknesine alirken hemen sikayet ,tabiiki liman ciksinda yakalliyorlar teknenin altinda saklamis iy hatirladigim kadariyla 40 adet civariydi ,gazetede okumustum 8 bin kusur ceza yemis ,o haberi okumadan once birkac tane limit alti akyayi cok aldigim gunler olmustu yasli bir kac amcaya vermek icin bir dahami tovbe ettim limit alti
bahri australia
snapperhunter tarafından yazılan metin:
ayni konu diger bir sitedede soz konusu olmustu sanirsam,turkiye deki sisteme akil erdirmek biraz cok zor yurt disindaki sistemi bilenler icin,
ana yolda araba kullaniyorsun hic bir trafik hiz limiti yok polis durdurdu ceza yazdi ilk sorcaginiz hiz limitini gormediginiz olur,
adam sirku cikarmis denetleme yok ceza yok halka ogretici bir yol yok,yolda yuruyen adam nerden bilcek sirkusunu,bunu birakalim turgay abinin dedigi gibi tiari amacli teknelere sahip cikamayan bir memlekette amatorlere tuzuk cikarmak zaten akla mantiga sigmaz,
bunu birakalim bedava versen yimeyecegin baliga istavrit e boy limiti koymus diger yanda lufer in bir diger isimleri sarikanat veya defne yapragi vb
turkiye de av yapanlar nasil karsiliyor ama resmen sacma geliyor,
burda lufer ler nerdeyse karaya atlicak bolluktan 30 cm boy limiti,karagoz (bream )25 cm
akya kingfish 65cm (gecen sene nerdeyse 50 yakin akyayi geri biraktim limitlere uymadigi icin,
levrek(jewfish) 45 cm 2 tane 70 cm uzeri 5 adet kisi basina
mercan 30 cm buda bizim surkulerden bazilari
diger bir
bunu birakalim palamutu veya akyayi capari niyetine olta duzenegi yakalamasida yasak,madem amatorsen sende git at yemini al tek veya iki igne ile veya sahtenle yicegin kadar yakala diyor,capari atip 10 arli palamut veya akya yakalamak bizde teknemizi elimzden alirlar
peki cezalar ne kadar caydiri derseniz cok guzel bir ornek verebilirim,gecen sene akya bollugunda limite uycak bir balik cikmiyorduher cikan boy limitine uymuyordu,sirti cekerken diger tekneler birisini gormusler teknesine alirken hemen sikayet ,tabiiki liman ciksinda yakalliyorlar teknenin altinda saklamis iy hatirladigim kadariyla 40 adet civariydi ,gazetede okumustum 8 bin kusur ceza yemis ,o haberi okumadan once birkac tane limit alti akyayi cok aldigim gunler olmustu yasli bir kac amcaya vermek icin bir dahami tovbe ettim limit alti
Bahri dostum az evvel denizden geldim ve hemen pc nin başına geçerek yazını keyifle okudum evet haklısın yurdumuzda maalesef sirküler hakkında hiç bir eğitim olmamakla beraber keyfi avcılık hat safhada,kimi çalı ırbı,kimi dinamit,kimi gece ışıkla dalar anlıyacağın ne ararsan var düşünebiliyormusun üç tarafımız denizlerle çevrili ve müşteşarlıkla sularımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz maalesef burada işler böyle kimi kime şikayet edicen hesabı,tabi suçlu tek devlet değil bireylerde suçlu biliyorsun onca AMATÖR BALIK AVCILIĞI ile ilgili site var fakat hiç birinin yaptırımı yok neden yok çünkü çoğu amatörlükten çıkmış içersinde profosyonel balık avcılarını barındırıyor eeee o zaman ufacık çinekopları rapor diye koyduklarında ne cevap vereceksin.Neyse konu uzar da uzar burası böyle dostum istavrit 13cm.levrek 18 cm kal sağlıcakla.
xyusufx1978 tarafından yazılan metin:
bu konuyu acan arkadası tebrık edıyorum. gecen ay ısmınıde vermek ıstıyorum amatörbalık avı adlı bır steye uye oldum anasayfasına bılmem kac tarıhlı gunun bırıncısı dıye 5 cm mercan yavrusu koymus bende sıkayet te bulunun ca aynen yazıyorum [cok faydanı gordukte ....]dıye bırmesaj gonderıp uyelıgımı ıptal ettıler.duyrulur
Konuyu gündeme getirmen iyi oldu dostum,burada kimse banlanmaz kimse siteden atılmaz aslında açık açık yazsan da bizlerde bilsek bu meşhur mekanı amatörbalıkavı ysa şayet onlar bol bol çeşme organizasyonu yapar üye olan arkadaşlarında cep telefonlerını isterler ne yapacaklarsa,kimi amatör balık avı sitesi diye t-şört satar kimi şapka,balık avcılığından uzak insanların sırtından geçinme derdindeler ya neyse burada sadece balık avı vardır sirküler kapsamında balık avı yok öyle pofpoflama yok öyle şişirme,amacımız doğru olanı paylaşmak dostlarımızla beraber denizlerimize sahip çıkmak.Kal sağlıcakla.Rasgele.
Bir videoda benden Türkiyede böyle videolarda çekiliyor
sanırım bir çoğunuzun daha önce seyrettiği bir video ama konu başlığı altına girmesi gereken bir sunum.
Uzun süredir malum olumsuz sebepler yüzünden deniz avlarında yaşayamadığımız bir mutluluk bu, umarım en kısa zamanda zaten 100 lerce lira harcadığımız av maceralarında asıl neyi amaçladığımızı neden zevk aldığımızı paylaşma imkanı bulacağım
İyi seyirler
Tanbay S.
Üsküdar/İstanbul-Çardak/Çanakkale
1972-Ankara
Tanbay dostum öncelikle bu güzel videoyu bizlerle paylaştığın için teşekkürler.Geçen yıl Vedat abi ile Kasna avı için gittiğimiz Ezine çıkışındaki akarsuyu anımsadım bir an.Dostum özenle hazırlanmış bu video aslında ders niteliği taşımakta,at-çek avcılığına yeni başlayan arkadaşlarımız için çok faydalı olacağına inanıyorum sportif amaçlı keyif almak için yaptığımız balık avlarımız ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Tekrar teşekkürler dostum kal sağlıcakla.
Çok güzel bir video tanbays kardeşim,tebrik ederim,her şeyi hem atış,hem yakalayış,hemde salış olarak çok güzel anlatmışsın videonda,daha nice güzel avlarını görmek dileğimle sağlıcakla kal ...
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
tanbays tarafından yazılan metin:
Bir videoda benden Türkiyede böyle videolarda çekiliyor
sanırım bir çoğunuzun daha önce seyrettiği bir video ama konu başlığı altına girmesi gereken bir sunum.
Uzun süredir malum olumsuz sebepler yüzünden deniz avlarında yaşayamadığımız bir mutluluk bu, umarım en kısa zamanda zaten 100 lerce lira harcadığımız av maceralarında asıl neyi amaçladığımızı neden zevk aldığımızı paylaşma imkanı bulacağım
İyi seyirler
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
Turgut
1983 Gelibolu
evet bende size katılıyorum bende istanbulda oturuyorum aynen sızın dediğiniz gibi 350 km yol yapıp 5 kg balık tutmak haklısınız ama önemli olan şu doğayı görmek duymak koklamak yanii bunun havası balıkla ölçülemez insan zinde oluyor balık tabiki tutucaz ama tüketebileceğimiz kadar çünkü bugünün yarınıda var bunu unutmayalım arkadaşlar deniz bizim denizimiz korumakta bize düşüyor herkezin bundan bir pay çıkartması lazım güzel bir konuydu paylaşım için çokk teşekkürler....