| 61 Hafta Önce 03:51 ÖS |
Kalamar ve Sübye Hakkında |
.jpg)
avci22 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 22.04.09
 |
Arkadaşlar Yeniköy'e giderken yanıma mutlaka kalamar veya sübye alırım.Ama şimdiye kadar bırakın balık yakalamayı vuruş bile alamadım bu yemlerle.Acaba iyi bir yem tercihi değil mi?Şimdiya kadar yakaladığım balıkları tavuk göğsü,karides ve sardalya ile aldım.
Mesut TURAN
1974 Edirne-Bayburt
Rehber Öğretmen |
| |
|
|
| 61 Hafta Önce 04:57 ÖS |
RE:

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Mesut dostum kalamar ve sübye yemlerin başında gelir fakat şu dönemler balığın en kısır olduğu zamanlar, ağustos ayında özellikle yeniköy bölgesi,mırmır,çupra,izmarit,isparya,levrek balıkları için güzel bir mera yem tercihin doğrudur yalnız takım önemli buna dikkat etmeni öneririrm.Kal sağlıcakla....
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 61 Hafta Önce 05:26 ÖS |
RE:
.jpg)
avci22 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 22.04.09
 |
Olta takımlarına kösteklerde 0,20,bedenlerde 0,28 Oscar Kevlon İnvsible kullanıyorum.Geçen hafta sonu iğne olarak Pelican 496 ve 505 3 ve 4 numara kullandım.Ama iğneleri beğenmedim.Abi pazartesi ve salı Allah izin verirse Yeniköyde'yim.Yeni takımlar yaptım.İğne olarak bu sefer Mustad 496 5 numara,Japon Maruto çapraj beyaz uzun pala delikli 4 numara ve 5 numara uzun pala düz iğne kullanacağım.Misina olarak Sulfix XL 0,40,Viking 0,35,Remington 0,40,Sufix XL 0,25,Trabocco 0,40,Remixson 0,30 da kullanıyorum.Ama bunları daha çok tatlı suda kullanıyorum.
Mesut TURAN
1974 Edirne-Bayburt
Rehber Öğretmen |
| |
|
|
| 61 Hafta Önce 09:34 ÖS |
RE:

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
avci22 tarafından yazılan metin:
Arkadaşlar Yeniköy'e giderken yanıma mutlaka kalamar veya sübye alırım.Ama şimdiye kadar bırakın balık yakalamayı vuruş bile alamadım bu yemlerle.Acaba iyi bir yem tercihi değil mi?Şimdiya kadar yakaladığım balıkları tavuk göğsü,karides ve sardalya ile aldım.
Kalamar ve sübye çok sert yem genelde kıyı paragatı yapanlar bu ve buna benzer deniz hıyarı tabir edilen yemleri kullaıyorlar çünki didikçiler hem bu yemi bozamıyor ,hemde yem sağlam kaldığı için büyük balık yakalama şansın doğuyor
Güneylide kıyıdan ne kadar etkili olur onu deneyip görmek gerekir ama sen yanına yine de tavuk göğsü ve sülünes al derim ne olur ne olmaz
işallah güzel avlarla dönersin
rastgele
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
-Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir.-
|
| |
|
|
| 60 Hafta Önce 09:42 ÖÖ |
RE:

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
avci22 tarafından yazılan metin:
Olta takımlarına kösteklerde 0,20,bedenlerde 0,28 Oscar Kevlon İnvsible kullanıyorum.Geçen hafta sonu iğne olarak Pelican 496 ve 505 3 ve 4 numara kullandım.Ama iğneleri beğenmedim.Abi pazartesi ve salı Allah izin verirse Yeniköyde'yim.Yeni takımlar yaptım.İğne olarak bu sefer Mustad 496 5 numara,Japon Maruto çapraj beyaz uzun pala delikli 4 numara ve 5 numara uzun pala düz iğne kullanacağım.Misina olarak Sulfix XL 0,40,Viking 0,35,Remington 0,40,Sufix XL 0,25,Trabocco 0,40,Remixson 0,30 da kullanıyorum.Ama bunları daha çok tatlı suda kullanıyorum.
Dostum malzemelerine diyecek yok hepsi harika yalnız kullandığın yere göre gerek köstek boyları gerekse kurşun mesafesi için özel takım yapman lazım mesela dere ağzından attığında şayet kurşun ayağı kısa ise her atışında takım takılır limanın iç kısımları kumluk orada ise daha farklı takım yapman lazım.Kullandığın bölgeye göre köstek boylarını ve kurşun ayağını ayarla hatta şamandralı kıbrıs takımı bile kullan sabit değil yalnız gezerli.Kal sağlıcakla....
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|