| 120 Hafta Önce 12:55 ÖÖ |
İbricenin Güzelleri geldi .. |

Trolling Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.05.09
 |
Selam arkadaşlar,
Bugün yeni teknem ile ikinci haftamda ikinci avıma çıktım ve bu avımda ilk avım gibi oldukça bereketli geçti.
Sabah erken saatlerde teknemin yanına vardığımda yağan yağmurun tekneyi %10 civarı su ile doldurduğunu gördüm ve hemen suyu boşaltıp hazırlıklarımı tamamlayarak ava çıkmaya hazırlanıyordumki hava birden acayip bir şekilde esmeye başlayınca karar değiştirerek kıyıdan olta atarak havanın düzelmesini bekledim.
Nihayet hava saat 11.00 civarı düzelme belirtileri gösterince hemen elimdeki oltayı arabaya bırakıp diğer mazlemeleri alarak tekneye doğru yola koyuldum.
Tekneye malzemeleri yerleştirirken yan kayığa bakım yapmaya gelen bir abi dün ve önceki gün ilerki kumluk bölümde güzel çipura alındığını ve eğer karidesim varsa kesinlikle boş dönmeyip yiyecek balığı alacağımı bana söyleyince işin rengi birdenbire değişti.
İşin rengi değişti diyorum çünkü almış olduğum çipura haberi asıl amacım olan Jigging tekniği ile av denemelerimi maalesefki ikinci plana atmıştı.
Neyse her ihtimale karşı devamlı yanımda bulundurduğum buzlu karidesleride alarak çabuk tarafından limandan ayrıldım.
Yaklaşık 10-15 dk lık bir yolculuktan sonra bahsedilen çoğunluğu kumsal olan yere geldim ve oltamı 3 mt. derinlikte suya bıraktım.
10-15 dk beklememe rağmen hiç vuruş olmadı bende av sahamı değiştirerek 500 mt ileriye bu sefer 5-8-12 mt. arası değişen derinliklerde denemeler yapmaya başladım.
İnanın arkadaşlar ilk balıkta öyle bir vuruş aldımki az kaldı kamış elimden gidiyordu ve hemen oltamı çekmeye başladım. Mesafe kısa olduğundan ve makinam GS9 unda yardımı ile balıkların içinde en iri balık olan 550 gr lık çipurayı livara almış bulunmaktaydım.
İlk balıktan sonraki 1 saat içinde diğer 8 balığı nasıl yakaladım inanın o anki heyecanımdan olsa gerek şu an hatırlamıyorum.
Belli bir süre sonra vuruşlar hepten kesilince hemen avı sonlandırarak limana doğru yöneldim.
Limana geldim tekneyi bağladım ve ne yapayım diye düşünürken ''yahu bari balık pişireyim'' diyerek çabucak bir temizleme operasyonu yapmam ile balıkların kendilerini tavada bulmaları bir oldu.
Unutmadan bu arada av esnasında öyle bir vuruş olduki az kaldı kamış kırılacaktı. O vuruşu size nasıl anlatim bilemiyorum ama inanın iğneyi hafiften açarak kaçan balık belki 3-4 kiloluk bir çipura yada devasa büyüklükte başka bir balıktı.
Uzun lafın kısası tüm haftanın yorgunluğunu bu güzel av günü ile fazlası ile üzerimden atmış ve hayli moralli bir şekilde evimin yolunu tuttuktan sonra av raporumu siz değerli dostlarım ile paylaşıyorum.
Hepinizin şansı bahtı açık olsun arkadaşlar. Selametle kalın ..
Not: Yakaladığım 9 çipura toplam 3.580 gr geldi.
GÜNÜN HASILATI

BALIKLARIMIZ TAVADA

YENİ ALMIŞ OLDUĞUM TEKNEM
 |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 02:01 ÖÖ |
RE:

TekAdam Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 13.10.09
 |
Sevgili Turgay merhaba,
Bu raporunu görünce, tamam dedim, Turgay balığı tuttu 
Tamam, balık tutmuşsun ama bir haftadır konuştuğumuz Jigging ile değil, Çipura'ları duyunca taktik değiştirmişsin. Buna hem üzüldüm, hemde sevindim ama şunu da net olarak söylemeliyim ki, ileride birlikte ava çıkcak olursak aldığımız karardan, düşündüğümüz avcılıktan dönmek yok 
Güzel av güncen için tebrik ederim, balıklar hem canlı olarak hem de pişmiş olarak çok güzel görünüyor, ellerine, emeğine sağlık.
Devamı dileklerimle hoşçakal, sağlıcakla kal..
Süleyman Kahramanoğlu
Silivri-İst.-1968Arh+
Team-T (İstanbul)
"Member of IGFA" |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 12:16 ÖS |
RE:

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Sevgili kardeşim her hafta istanbullardan kalkıp buralara gelerek balık avı yapıyorsun,bu haftada havanın biraz sert ve yağmurlu olmasına rağmen yine balık tutkunluğunu ön plana çıkartarak gelip balık avını gerçekleştirmişsin,ne iyi de etmişsin,sırtı raporu beklerken çupraları tekneye dizmişsin ellerine sağlık mutlaka ilerki haftalarda bu azimle trofe alacağını tahmin ediyorum bu güzel raporun için de seni tebrik ediyorum
Tuncaya ve babacığına da selamlar
Saygı ve Sevgilerimle
Rastgelsin
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 12:22 ÖS |
RE:

omerh Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
Sevgili Turgay çok güzel bir av yapmışsın.çipuralar tavada şahane duruyor. Tahmin ediyorum çok lezzetli olmuştur. Rasgele...
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 12:34 ÖS |
RE:

derindeniz Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 23.04.09
 |
tebrik ederim
teknen hayırlı olsun
balık yakalamak güzelde en güzeli şu tavadaki hali
deniz-filiz çokberkit
a + rh
istanbul |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 06:14 ÖS |
RE:

miller Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 18.04.09
 |
Turgay Tebrikler Çipuran harika Tavadada Muhteşem duruyorlar
ADİL TETİKER İST
0+RH 1957 MATBAA MAKİNALARI MONTÖRÜ
 |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 07:36 ÖS |
RE:

M-UstAd Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.04.09
 |
Tam bir çupra sürüsü denk gelmiş,kaçırdığınız balık için üzüldüm bu güzel rapor için tebrikler
Rastgelsin
İnsanın en büyük buluşu anlaşarak ekip halinde çalışmasıdır
Hakan SAYGIN
1974 Gelibolu
|
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 08:48 ÖS |
RE:

poseidon17 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 29.04.09
 |
Tebrik ediyorum uzun yol katedip sarozda balık avı yapmanız ve çupraları tutmanız çok güzel emeğinize deymiş
Mustafa ONUR
07.05.1982
0rh+ |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 08:53 ÖS |
RE:

aydinn Bronz Üye

Katılım Tarihi: 17.05.09
 |
Turgay'cığım tebrikler.afiyet olsun. |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 10:50 ÖS |
RE:

LuXoR Balıkçı

Katılım Tarihi: 07.08.09
 |
maşallah diyelim nazar değmesin, yeni tekne bereketiyle geldi. tebrik ederim afiyet olsun...rastgelsin
 |
| |
|