| 121 Hafta Önce 11:05 ÖÖ |
İbriceden Sevgiler .. | Düzenleyen
Trolling 121 Hafta Önce
|

Trolling Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.05.09
 |
Dün yeni aldığım teknem ile ilk avıma çıktım ve şansımında yardımı ile teknemin ilk av deeyimi bayağı iyi oldu.
Sabah saat 07:00 civarı Saroz ibrice limanından babam kardeşim ve ben deniza açıldık ilk etapta yemli av yapmak istiyorduk fakat denize açıldıktan 30 dk falan sonra ben biraz rahatsızlandım ve tekrardan limana geri dönerek arabada istirahate çekildim.
Babamlar yaklaşık 4-5 saat avlanmışlar ve 2-2.5 kg gibi balık ile limana geri dönmüşlerdi.
Bende bu arada hatrı sayılır biçimde dinlenmiştim. Yemek faslından sonra içimde bir ses sırtı çekmeye gidin dedi ve içimden gelen o sesi dinleyerek biraz bnm birazda kardeşimin ısrarı ile her birlikte sırtı için hazırlıklarımızı yaparak tekrardan denize açıldık.
Sahte olarak Rapalanın Karpuz Yozuri nin ise Tobimaru modellerini kullanıyordum.
Avlandığımız bölgenin derinliği 20-30 mt arası değişiyordu.
Rapalalardan karpuz u 15-20 mt arası tobimaruyu da 5-7 mt arası deriliklerden çekiyordum.
Av için gözüme kestirdiğim bölge takribi 3 km lik bir alanı kapsıyordu.
3 km lik ilk etabın ortalarında çıkrık hafiften bir cızırdadı fakat oltayı kontrol ettiğimde balık olmadığını farkederek tekrardan devam ettik.
Etabın sonlarında karpuzun bağlı olduğu dip sırtısı öyle bir ötmeye başladıki (Bu ses belkide fazla tecrübeli olmadığımdan bana çok güçlü geldi.) inanın heyecandan kalbim duracak sandım.
Hemen makineyı elime aldım kalamayı sıkarak yoklamaya başladım ve ucundaki balığı hissettim. Balık ile yaklaşık 5 dk süren mücadelemiz esnasında balığın ne olabileceği hususunda aklımdan birçok şey geçirdim ve ilk tercihim bir sinaritti ama balığı tekneye almam ile birlikte tam 1185 gr lık bir Mercan a kavuşmaın sevincini yaşadık.
Daha sonra dönüş yoluna koyulduk ve 20 dk anca olmuştu karpuz un olduğu çıkrık hafif ve kuvvettli belirsiz cızırtılar çıkartmaya başladı hemen çıkrığı alarak kalamayı kapattım ve çok kuvvetli olmayan ama arada bir kalamayı zorlayan hatta cırt cırt yaptıran bir balık ile karşı karşıya olduğumu anladım.
2-3 dk içerisinde balık teknedeydi ve resimdeki 725 gr lık sinarit palazı yeni konuğumuzdu.
Sonrasında karpuza bir daha vuruş olmadı fakat limana girmeye 5 dk kala tobimaru nun bulun duğu çıkrıktan hafif hafif boşalma sesleri geldiğini hissettim.
Kalamayı kapatıp çekmeye başladığımda oltanın ucundaki ağırlığı hissettim ama inanın resimdeki lüferi tekneye alana kadar balık olup olmadığını anlamadım desem yalan olmaz herhalde.
Uzun lafın kısası bir anlık karar ile çıkmış bulunduğumuz sırtı avımızı bu güzel 3 balık ile süsledik ve evimize doğru mutlu bir şekilde yola koyulduk.
Hepinize bereketli avlar dilerim ..
Not: Avlarımı böyle evde resim çekince millletin aklında bir ''Acaba?'' sorusu kalıyor o yüzden bundan sonraki avlarımı teknede yada kıyıya çıkınca hemen orada resimleyeceğim.
TÜM BALIKLAR

MERCANIN SON HALİ 
 |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 12:14 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Çok bereketli bir av olmuş dostum balıklar cam gibi maşşallah,ben daha irilerini, tutacağına eminim yeter ki biraz sabır ve zaman resimlere gelince bizler senin ne zaman nerde balık tuttuğunu bildiğimiz için yine de aydınlatma açısından iyi olmuş,daha güzel avlar yapman dileğimle tebrikler dostum
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 09:15 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

M-UstAd Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.04.09
 |
Gerçekten hem anlatım hemde avınız heyecan dolu geçmiş tebrik ediyorum,kısmet demekki sonradan da insana gülebiliyor balık olmöadı diye bıraksaydınız eliniz boş dönecektiniz nice güzel avlar dilerim
İnsanın en büyük buluşu anlaşarak ekip halinde çalışmasıdır
Hakan SAYGIN
1974 Gelibolu
|
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 09:31 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

U_B Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.06.09
 |
Bu güzel anlatım için teşekkürler |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 12:37 ÖÖ |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |
.jpg)
efendi Balıkçı

Katılım Tarihi: 17.04.09
 |
Çok güzel bir rapor.Teşekkürler.
Turgut
1983 Gelibolu |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 05:33 ÖÖ |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Vay vay vay Turgay kardeşim bu ne yaw,daha ilk gün çeşit maşallah,artık kim tutar seni sırtı avcılığında senden epey havadisler gelir diye düşünüyorum hayırlısı olsun.Babana,Tuncaya selamlar kal sağlıcakla.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 10:24 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

omerh Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
Sevgili dostum Turgay;
Öncelikle yeni teknen hayırlı uğurlu ve bol balıklı olsun. Ben Mercana bayıldım harika görünüyor.Elinize sağlık. Babana ve kardeşine selamlar. Rasgele...
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 10:49 ÖS |
RE:
LuXoR 121 Hafta Önce
|

LuXoR Balıkçı

Katılım Tarihi: 07.08.09
 |
tebrikler az fakat öz bir av olmuş. tobimaru sahtenin hünerini bilmeyen yok. pelajik avlarda abu garcia tormentor tavsiye ederim...afiyet olsun (tekneniz hayırlı olsun)
 |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 03:36 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

BarisDEMIR Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 14.04.09
 |
Güzel balıklar tebrik ederim...
Rastgele...
Sevdadır Yüreğimde Deniz...
Barış DEMİR
(Lebraam Bros.) |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 07:12 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

poseidon17 Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 29.04.09
 |
Tekneniz hayırlı olsun diyerek ilk yakaladığınız balıklar içinde tebrik ederim altta not olarak yazdığınız yazıya bence hiç gerek yok balıklar çok canlı gözüküyor bu derece canlı balıkları tezgahtan,hatta istanbulda zor bulursunuz balıkları koktum da saroz kokuyor zaten
Anlatımınız ve paylaşımınız çok güzel rastgelsin
Mustafa ONUR
07.05.1982
0rh+ |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 08:53 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Trolling,bu hafta hava sert olabilir dikkat et ona göre çık,inşallah 4 kiloluk sinarit gelir oltana çırrrrrrrr dan çıkrığın, kulaklarını tıkarsın
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 02:43 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |

miller Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 18.04.09
 |
Ellerinize sağlık Mükemmel balıklar Kızarmış hali harika  |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 09:20 ÖS |
RE:
TekAdam 120 Hafta Önce
|

TekAdam Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 13.10.09
 |
Sevgili Turgay,
Öncelikle yeni teknen hayırlı olsun, tekne konusunda hızlı adımlarla planladığın ideal tekneye yaklaşıyorsun, sanırım bundan sonraki teknen 6.5 metre 100 HP motorlu olacak 
Güzel av günceni daha önceden bana anlatmıştın ki, telefondaki sesinden ne kadar heyecan verici bi av güncesi yaşadığını anlamak çok uzun sürmedi, tekrar tebrik ederim. Umarım birlikte de güzel avlara imza atacağız.
Ayrıca güzel ve anlamlı raporun içinde teşekkür ederim, anlatımınla beni de av güncene ortak ettin.
Devamı dileklerimle, hoşçakal, sağlıcakla kal..
Süleyman Kahramanoğlu
Silivri-İst.-1968Arh+
Team-T (İstanbul)
"Member of IGFA" |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 09:38 ÖS |
RE:
İbriceden Sevgiler .. |
.jpg)
sarimustafa Gümüş Üye