Dün akşam üzeri Güneyliden Tamer kardeşim ile açıldık Sarozun serin sularına gece boyu benim için keyifsiz olsada Tamer kardeşim için nefis bir av oldu.Kalın sağlıcakla.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........
Yine boş geçmemişsiniz güzel bir av olmuş bu sene sarozun dibinden melanur fışkırıyor her raporda melanur bol paylaşımınız için teşekkürler.
EROL YARDIMCI KOCAELİ 1970 A(+)RH
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
Dün akşam üzeri Güneyliden Tamer kardeşim ile açıldık Sarozun serin sularına gece boyu benim için keyifsiz olsada Tamer kardeşim için nefis bir av oldu.Kalın sağlıcakla.
güzel,güzel
sadece o iki kırmızı ceketli yetermehmet
A*RH
Akdeniz kıyısı Aydın elleri
eyard tarafından yazılan metin:
Yine boş geçmemişsiniz güzel bir av olmuş bu sene sarozun dibinden melanur fışkırıyor her raporda melanur bol paylaşımınız için teşekkürler.
Teşekkürler dostum gerçekten kıştan beri melenur bolluğu var.Kal sağlıcakla.
refik63 tarafından yazılan metin:
turgaycığım nazlı,iştahsız bu halinle balık yakalıyorsun ya gerisini sormuyorum bravo iyi bir av günü tebrikler
Çok teşekkürler,balık bulucu arıza yapmasaydı keyifli bir av olacaktı ama kafaya takınca balık avı ikinci planda kaldı neyse sağlık olsun bugün arızayı hallettim daha keyifli avlar olucak inşallah,kal sağlıcakla.
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
güzel,güzel
sadece o iki kırmızı ceketli yeter
Sağolasın abi ben raporu kısa kestim devamını Tamer kardeşim anlatır ne avdı valla uyku ile karışık oldusaygılar kal sağlıcakla.
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
Akşam üzeri başlayan ve ertesi gün saat 10:00'a kadar süren balık avımızı sizlerle paylaşmak istedim.
Erdek tatil dönüşü Turgay Abimi arayarak balık avı için sözleştik. Gelibolu'ya ayak basar basmaz çantalar eve bense balık avı için çarşıya hazırlıklara koştum. Balıkçı arkadaşlardan güzel 1 Kg sardalya ve yarım kilo kadar da karides alarak eve döndüm ve takımlarımı hazırladım. Turgay Abinin gelmesi ile Güneyli'ye yola çıktık. Güneyli'ye geldiğimizde deniz biraz sıkıntılıydı bu nedenle bizde akşam çay keyfi yaparak denizin kalmasını bekledik. Nihayet deniz durulmuş bizlerinde keyfi yerine gelmişti.Artık hazırdık, hızlı hızlı tekneye geldik. Teknede Turgay Abi hazırlıklarını tamamlamış son olarak da radarı takmıştı denemek için radarı açmıştı fakat radar çalışmadı, Tutgay Abi epeyce bir süre uğraştı fakat nafile arıza çözülmedi. Keyifler kaçmış Turgay abinin çabalarıda sonuç vermemişti.
Biz yinede karalı bir şekilde denize açılarak avlak yerimize doğru yol almaya başladık, yolumuz uzundu yaklaşık 2-2,5 saat sürecekdi...Neyse lafı fazla uzatmayayım
Avlak yerimize varır varmaz takımlarımızı (20-25 no misina, kıbrıs takımı ve 4 no iğneli tekli takım ) hemen suya saldık fakat deniz olmuş bir dere misali akıyor takımlar sürükleniyordu. Turgay abi hemen bir çözüm geliştirerek ( Fırdöndünün önüne 10gr kurşun takarak ) sorunu bir nebzede olsun çözmüştük. Bunca sıkıntıya rağmen geceye güzel bir kolyazla başladık.
Fakat Turgay Abinin keyfi radardan dolayı kaçık ve keyifsizdi buna rağmen gece 3'e kadar maşallah bana balık tutma şansı vermedi. Turgay Abi bende keyif yok ben yatıyorum diyerek kamaraya uzandı, işte meydan bana kalmıştı nihayet bir tarafıma tek iğneli takımı diğer tarafıma kıbrıs takımını alarak Turgay abinin bıraktığı yerden ava başlamıştım. Tek iğneli takıma karides kıbrısa sardalya takarak denize salıverdim salıvermemle balıkların gelmesi bir oldu. Bazen çift oltaya yetişemiyordum balık yakalamanın verdiği keyifle zamanın nasıl geçtiğini dahi anlamadım. Sabah olmuş takımlara balıkların vuruşları bitmişti. Turgay Abiye seslendim fakat beni duymadı bende Turgay Abi biraz daha uyusun diyerek takımı değiştirerek klasik ikili takımı karideslerle dibe yolladım yaklaşık 30-35 m civarı. Kurşun dibe iner inmez vuruşlar başlamış ilk dip balığını yukarı çekmeye başlamıştım gele gele iskorpit gelmiş keyif kaçmıştı tekrar saldım takımı bir süre sonra büyük bir mercan teknedeydi keyfim yerine fazlasıyla gelmişti. Saat 08:00'e kadar resimde gözüken balıkları yakalamış olarak Güneyli limanına döndük.
Turgay Abinin keyfi kaçmasına rağmen beni kırmayıp ava çıkardığı için Turgay Abiye teşekkür ederim...
Umarım balık sever dostları sıkmaz uzun yazım herkeze saygı ve sevgilerimle RASTGELE...
Tamer ÖZDEMİR
Ankara 1974
(A RH -)