| 121 Hafta Önce 12:09 ÖÖ |
DENIZ ALASI (SALMO TRUTTA) AVIMIZ "LIVE | Düzenleyen
FAKO 121 Hafta Önce
|

FAKO Balıkçı

Katılım Tarihi: 07.06.09
 |
Daha önce ayni avlaklardan göz asinaligindan sonra benle baliga cikan Ville, eninde sonunda fevkalade bir DENIZ ALASI (SALMO TRUTTA) yakaladi.
VIDEODAN bakacaginiz en muhim noktalar, BALIGIN HAVAYA SICRAMASI ILE MAKINA FRENIN SESI dir. Sevgilerimle
" target="_blank" title="autolink">http://www.megavi...megavideo]
BEN BU BALIGIN NASIL BIR BALIK OLDUGUNU IZAH EDIYORUM
" target="_blank" title="autolink">http://www.megavi...megavideo]
[i][b]1943
Finlandiya

By FAKO[img][/img] |
| |
x 1
|
|
| 121 Hafta Önce 12:23 ÖÖ |
RE:
efendi 121 Hafta Önce
|
.jpg)
efendi Balıkçı

Katılım Tarihi: 17.04.09
 |
Fikret abi eline sağlık çok güzel bir av ve keyifli bir anlatım.Teşekkürler abi,yalnız ufak bir noktaya değinmeden geçemicem balıkçı adası değil abi geliboluoltacıları.
Turgut
1983 Gelibolu |
| |
|
|
| 121 Hafta Önce 12:30 ÖÖ |
RE:
DENIZ ALASI (SALMO TRUTTA) AVIMIZ "LIVE |

TurgaySezgin Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09
 |
Çok güzel bir paylaşım Fikret abi,eline koluna sağlık canlı canlı av videosu yalnız Turgut kardeşime de katılmamak elde değil.Kal sağlıcakla.Rasgele...
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........ |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 12:48 ÖS |
RE:

FAKO Balıkçı

|
Degerli site sakinleri, gözunuzun 2 gundur yorgunluktan acilamadigini göruyorum. Neden mi diyeceksiniz. Sizlere sundugum DENIZ ALASI VIDEOSUNUN bir benzerini hicbir VIDEO SITESINDE görmemistim. Sizler herhalde böyle AT-CEK stilinde DENIZ ALASI (SALMO TRUTTA) avlarini o kadar bol görmussunuzki, cevap yazmaya bile tenezzul etmiyorsunuz. Sevgilerimle, ciddiyeti elden birakmiyalim lutfen, yazdiklarim icin de affola
NOT: kaldiki ENSTANTENIK böyle bir "LIVE" videoyu hic ama hic bulamazsiniz! sasirmamak elde degil !
[i][b]1943
Finlandiya

By FAKO[img][/img] |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 12:52 ÖS |
RE:

M-UstAd Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.04.09
 |
Fikret abi,gerçekten güzel bir video ,ellerine sağlık ben şahsen yeni girdim ve gördüm,paylaşım için teşekkürler
İnsanın en büyük buluşu anlaşarak ekip halinde çalışmasıdır
Hakan SAYGIN
1974 Gelibolu
|
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 02:01 ÖS |
RE:
miller 120 Hafta Önce
|

miller Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 18.04.09
 |
Fikret Abi ellerine sağlık tam bir Mücadele balığı hele sıçraması müthiş Usta böyle bir Video ya kayıtsız kalmak mümkün değil Büyük bir ihtimalle Site ahalisi Hafta sonu av peşinde Teşekkürler |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 09:28 ÖS |
RE:

ilker Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
|
Sevgili Fikret abi gerçekten çok güzel bir video zerdenişinde haklısın ben nasıl gözden kaçırdım ki anlayamadım ilk videoyu seyredemedi,açmadı ikincisini seyrettim ellerine sağlık paylaşımın çok güzel tebrikler
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
|
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 09:36 ÖS |
RE:
.jpg)
sarimustafa Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 27.06.09
 |
Maşallah abi yahu o ne kadar güzel balık çekerken insanın heyacanı dorukta olur vallahi,paylaşım için teşekkürler.
Mustafa KIZILOK
1961 Gelibolu |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 09:43 ÖS |
RE:

hatice Bronz Üye

Katılım Tarihi: 05.10.09
 |
Şöyle bir bakınıyordum bir de baktım ki Fikret bey kızmış aman dedim izliyeyim yoksa gözümden kaçar şaka bir yana elinize sağlık çok güzel bir video hele balık mükemmel doğrusu şahsen ben de böyle bir balık yakalamak isterim.
Hatice ÇIRAK
1964 Gelibolu
Örnek Market |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 09:53 ÖS |
RE:
TekAdam 120 Hafta Önce
|

TekAdam Gümüş Üye

Katılım Tarihi: 13.10.09
 |
Sevgili Fikret ağabeyciğim merhaba,
Öncelikle harika paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca muhteşem av günceniz için sizi ve sevgili Ville'yi tebrik ederim, emeğinize sağlık.
Deniz Alası'nı bu güne kadar çok duydum, ama yakalamak hiç nasip olmadı, sanırım Türkiye'de yakalamak da nasip olmayacak. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Amatör Balıkçılk Sirküleri'nde avlanılması yasak türlerden, umarım bu yasak zamanı geldiğinde kalkar ve yakalama şerefine nail olurum. Olmadı yabancı sularda şansımızı deneriz ki, bunu yapmayı artık alışkanlık haline getireceğim.
Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim, avlağınız ve av tertibatınız muhteşem, arka planda gördüğüm nefis orman görüntüsü ve etraftaki sessizlik muhteşem, insan böyle bir yerde av yapmanın mutluluğunu her zaman bulamaz. Bu bağlamda eve balık getirmekten ziyade böyle yerlerde avalanarak oradaki havayı solumak, oltanıza takılan balığın yaşattığı heyecanın tadı hiçbir şeyle ölçülemez düşüncesindeyim.
Ayrıca bu foruma yeni üye olmama rağmen gösterdiğiniz yakınlığa hayran olduğumu bir kez daha dile getirmek isterim. Eminim ki, bizlere göstereceğiniz hem av maceralarınız hem de bu işle ilgili bilgileriniz sizde çokça mevcut, umarım bu paylaşımlarınızı bizden esirgemezsiniz. Bu bağlamda sizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum ve açacağınız konuların yakın takipçisi olacağımı dile getirmek istiyorum.
Görüşebilmek dileğimle, her şey gönlünüzce olsun, hoşçakalın, sağlıcakla kalın..
Süleyman Kahramanoğlu
Silivri-İst.-1968Arh+
Team-T (İstanbul)
"Member of IGFA" |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 10:51 ÖS |
RE:

FAKO Balıkçı

|
Norvec´te bu keratalar denizin kayalarla birlestigi ve tatlisu agizlarina da geliyorlar. Kasimda da nehirlere yumurtlamaya cikiyor, o zamanda avlanmalari maalesef yasak.
TANA (TENO) nehrinde (NORVEC ve FINLANDIYA YI sinir cizen buyuk nehir) zamaninda 16 kg SALMO SALAR yakalamistim.
Simdilik bu nehirde balik bakimindan bir cogalma yok, pek iyi gitmiyor.
En iyi ulke yine NORVEC. Hem tatlisu hem de tuzlu suda balik bulunuyor.Buyuk HALIBUT yu kacirman yurekler acisi! Prof.Balikcilar perakete ile tutuyorlar, sevgilerimle
[i][b]1943
Finlandiya

By FAKO[img][/img] |
| |
x 1
|
|
| 120 Hafta Önce 11:19 ÖS |
RE:

eyard Balıkçı

Katılım Tarihi: 19.05.09
 |
Fikret abi çok güzel bir av olmuş en az bizde sizin kadar haz duyduk.bu av işi farlı bir duygu balık tekneye çıkana kadar inan dünyayla irtibat kesiliyor bu tür videoların devamlarını bekleriz.
EROL YARDIMCI KOCAELİ 1970 A(+)RH |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 11:47 ÖS |
RE:
omerh 120 Hafta Önce
|

omerh Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09
 |
Fikret abi ellerinize sağlık. Balık ne kadar direniyor.Havalara zıplıyor. Ayrıca bu balık hem denize hemde tatlı suya çıkıyor. Farklılığa iyi alışmış. Yaşamını sürdürüyor. İlginç bence. paylaşım için teşekürler. Rasgele...
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 12:06 ÖÖ |
RE:

TekAdam Gümüş Üye

|
FAKO tarafından yazılan metin:
Norvec´te bu keratalar denizin kayalarla birlestigi ve tatlisu agizlarina da geliyorlar. Kasimda da nehirlere yumurtlamaya cikiyor, o zamanda avlanmalari maalesef yasak.
TANA (TENO) nehrinde (NORVEC ve FINLANDIYA YI sinir cizen buyuk nehir) zamaninda 16 kg SALMO SALAR yakalamistim.
Simdilik bu nehirde balik bakimindan bir cogalma yok, pek iyi gitmiyor.
En iyi ulke yine NORVEC. Hem tatlisu hem de tuzlu suda balik bulunuyor.Buyuk HALIBUT yu kacirman yurekler acisi! Prof.Balikcilar perakete ile tutuyorlar, sevgilerimle
Sevgili Fikret ağabeyciğim,
İnşallah deniz alasını burada ya da başka sularda yakalama şansını bulurum ki, Norveç'e ömrüm elverdiği sürece gitmek ve güzel avlara imza atmak istiyorum, belki bu seyahatlerim esnasında deniz alası da kısmet olur.
Hailbutt konusnda da şunu ifade edeceğim, benim bildiğim kadarıyla IGFA'da kayıtlı Hailbutt Dünya Rekoru 202 kg., yerel balıkçıların pareketa ile tuttuklarını da gördüm ki, bizi balığa çıkartan bir yerel balıkçının teknesi tam donanımlıydı, hidrolik sistemli pareketa takımıyla tek başına avcılık yapan Mr. Sven'le konuşmalarımızda bize 350 Kg.'lık Hailbutt yakaladığını söylediğinde gözlerimiz yerinden çıkacaktı. Tabii profesyonel balıkçı olması sebebiyle bu balığı IGFA'ya kayıt ettirememiş, ancak şunu çok net söyliyebilirim, balık yakalamak istiyorsak Norveç birinci öncelikli avlak olmalı, adamlar bu işi aşmışlar bence, her şey dört dörtlük, sistem oturmuş.
Hailbutt ile olan hesaplaşmamıza gelince o gün takımımın azizliğine uğradım, dövme çelik iğnemi nasıl açtığını halen çözemedim ki, Mr. Sven bile bu olaya çok şaşırmıştı. Bu bağlamda o hesap bir gün mutlaka görülecek. 
Hayallerimdeki balıklardan birisi de Hailbutt, mutlaka bir gün yakalayacağım, yeter ki, yüce Allah'ım bana sağlık versin.
Her şey gönlünüzce olsun, hoşçakalın, sağlıcakla kalın sevgili Fikret ağabeyciğim.
Süleyman Kahramanoğlu
Silivri-İst.-1968Arh+
Team-T (İstanbul)
"Member of IGFA" |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 01:37 ÖS |
RE:

FAKO Balıkçı

|
Sevgili Suleyman, o guzel yazilarina cevap vermemenin mumkunati yok. Ben de senin gibi ayni dusunuyorum!
Norvec bu balik isini COK GUZEL RAYINA oturtmus! Profeyoneller icin de ayni. Tevekkeli Dunyanin en zengi ulkeleri arasinda bulunan Norvec´in, Deniz Petrolu sayesinde AB`ye girmesine de gerek yok aslinda, hayat seviyesi cok yuksek ve pahali, en ucuz balik olsa!
Halibutlar azalmaya basladi aslinda, eskisi gibi fazla cikmiyor. Simdi de zamaninda SSCB zamaninda Rus tarafindan Murmask´a ekilen KRAL YENGECLER, Norvec´e zenginlik getirdigi gibi EKO SISTEMINI de desifre ediyor. Sevgilerimle
[i][b]1943
Finlandiya

By FAKO[img][/img] |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 02:26 ÖÖ |
RE:
TekAdam 120 Hafta Önce
|

TekAdam Gümüş Üye

|
FAKO tarafından yazılan metin:
Sevgili Suleyman, o guzel yazilarina cevap vermemenin mumkunati yok. Ben de senin gibi ayni dusunuyorum!
Norvec bu balik isini COK GUZEL RAYINA oturtmus! Profeyoneller icin de ayni. Tevekkeli Dunyanin en zengi ulkeleri arasinda bulunan Norvec´in, Deniz Petrolu sayesinde AB`ye girmesine de gerek yok aslinda, hayat seviyesi cok yuksek ve pahali, en ucuz balik olsa!
Halibutlar azalmaya basladi aslinda, eskisi gibi fazla cikmiyor. Simdi de zamaninda SSCB zamaninda Rus tarafindan Murmask´a ekilen KRAL YENGECLER, Norvec´e zenginlik getirdigi gibi EKO SISTEMINI de desifre ediyor. Sevgilerimle
Sevgili Fikret ağabeyciğim merhaba,
Norveç Avrupa Birliği'ne girmez bence, Perol, Maden ve Balıkçılık ülkenin gelir düzeyini çok üst düzeylere taşımış, haliyle hayat pahallı, bunu bizzat yaşadım. Giderken yanıma limitler dahilinde 1 karton sigara ve 3 litre içki almıştım, tabii haliyle orada tükettim ve oradan almak durumunda kaldım ve gördüm ki, 1 paket sigara 11 Euro, 6 adet bira 36 Euro.
Bana fazla gibi gelse de Norveç'liler için sorun yok, millet bolca içki tüketiyor.
Birde HavoySund'da tanıştığımız bir Norveç'li bize şöyle bir konudan bahsetti, bir Norveç vatandaşı 1 yıl boyunca HavoySund'da kalacağını belirtirse devlet 250.000 Nok (yaklaşık 35.000 Euro) yardım parası veriyormuş ki, kuzey bölgelerin nüfusu azalmasın. Bu arada HavoySund'un nüfusu 1.000 kişiydi ve en yakın şehir Alta'nın nüfusu ise 25.000 kişi, ülkenin geneli güney bölgelerinde yaşıyor ve toplam Norveç nüfusu 4.5 milyon. Bu durumda Avraupa Birliği'ne katılmak çok cazip değil onlar için. 
Kral Yengeçler (King Crabs) konusuna değineceğim, biz orada bu yengeçlerin işlendiği fabrikayı ve avcılığının yapıldığı gemiyi gezdik, gezdik diyorum çünkü avına gidemedik. Zira av yasağı 1 Mayıs itibariyle kalkıyormuş ve biz 12-19 Nisan tarihleri arasında ora idik, yani avcılığını yakından görmek mümkün olmadı. Ayrıca gemiyi gezerken kaptan bize şakayla karışık iş teklif etti, sezonda çalışmak için bir tayfaya 100.000 Dolar veriyorlarmış, güzel para ama yapılacak iş değil bence.

Birde Hailbutt'lar azalıyor olabilir ama bence Norveç'liler buna da kısa zamanda çözüm bulurlar ki, Morina'lar konusunda aldıkları kararlar sayesinde şimdi tüm dünyaya Morina eti satıyorlar, akıllı adamlar vesselam. 

Aşağıdaki linklerde geçen gün bahsettiğim pareketa sistemine benzer bir sistemle bu balığı bolca avlıyorlar, sayılarında azalmayı hissettikleri anda buna da eminim bir çözüm bulurlar.
http://www.youtub...k&NR=1
http://www.youtub...oUKqzGxULc
Öyle ya da böyle bu Hailbutt Balığını mutlaka bir gün yakalamak istiyorum, umarım kısmet olur ve unutulmayacak bir av macerası olarak zihnimde yerini alır.
Her şey gönlünüzce olsun, hoşçakalın, sağlıcakla kalın sevgili Fikret ağabeyciğim..
Süleyman Kahramanoğlu
Silivri-İst.-1968Arh+
Team-T (İstanbul)
"Member of IGFA" |
| |
|
|
| 120 Hafta Önce 08:23 ÖS |
RE:

M-UstAd Balıkçı

Katılım Tarihi: 26.04.09