Mesaj Sayısı: 193 Katılım Tarihi: 21.07.09 Konum: BURSA > GELİBOLU Yaş : 42
İŞTE USTALIK KENDİNİ BÖYLE DURUMLARDA GÖSTERİYOR. BELKİ DE KİMSENİN AKLINA GELMEZ İPLİK BAĞLAYIP ZARGANA YAKALAMAK VE ONUN BARSAĞINDAN YEM YAPMAK. KEFALLERİN BARSAĞA SALDIĞINI BİLİYORUM AMA YENİ BİR ŞEY DAH ÖĞRENMİŞ OLDUM. ÇOCUKKEN GELİBOLU İÇ LİMANDA BALIK BARSAĞI TAKARAK TEK İĞNE İLE KEFAL ÇEKERDİK ONU HATIRLDIM. PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. RASTGELE...
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
Eline koluna sağlık Necmi abi,tecrübe tecrübedir senin bu güzel tecrübende umuyorum bir çok arkadaşımıza balık avında kolaylık sağlıyacaktır,teşekkürler kal sağlıcakla.
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........
necmi abicim helal olsun vallaha işleri ayarlarsam seninle bir balık avı yapmak isterem abii hanım okul işi bitsin hayırlısıyla gecen ugradım belin nasil oldu abi cok ceyranda kalıyon dikkat et kendine a.e.o yengemede selamlar
Muhterem milletime vasiyet ederim ki başına geçireceği insanların kanındaki cevher-i asliyi tayin etmekten bir an fariğ kalmasınlar ATATÜRK.
Yani başına geçireceği insanların hangi kandan olduklarına bakıp Türk kanı taşımayanları başına getirmesinler. Ortalık Ulubatlı Hasanla Dolu Ama Bayrak Dikecek Yiğit Yok...
Necmi ağabey bizimde başarisiz bir denememiz olmustu , nisan ayında gelibobuya balik tutmaya gelmistim tabi sabah erken hava aydınlanmamıstı. bir çorbacıya gittik ve iskembe çorbası içtik tabi yem olarak karides yanımızda vardı ve tuz atmayı unuttuğumuz için yemler biraz gevşekti oltada durup durmayacağını konusurken bacanağım işkembe çorbasındaki tanelerin küçük oltadan düsmeyecek gibi ve beyaz renkli olduğunu söyledi denemek istedik ve bir kaç iskemde tanesini çorbadan aldık ve yem olarak oltaya taktık gerçekten elastiki olduğu için iğneden düsmedi ama balıklar sevmedi tık bile yok gülebilirsiniz serbest
anlatılan balık bağırsağı ile balık yakalama bilhassa kefal balığı yakalamak için uygulanan bir teknik...kefal buna kesinlikle dayanamıyor.bizim buralarda batak kurdu dediğimiz kurda çok benziyor şekli...rasgelsin....
Teşekkürler Necmi abi.Yalnız bişey söylemeden duramayacağım.Siz balığa giderken daha önceden hazırladığınız yedek takım götürmüyormusunuz?Deniz kenarında takım hazırlamak biraz uğraştırır insanı.Ben 50 sayfalık küçük boy fotoğraf albümüne önlü arkalı yaklaşık 100 yedek takım hazırlayıp ava giderim.Avlayacağım her çeşit balığa göre yedek takım olur albümün içinde.Takım koptukça yada bozuldukça hemen yenisini çıkarıp takarım oltaya.Bu şekilde çok rahat oluyor tavsiye ederim