asker balığı akdenizde bol bulunur pulları çok sert eti beyazdır kayalık bölgelerde bulunur (naylon balığı da denir) http://www.fishba...ies=rubrum
süveyş kanalından akdenize girdi
bende görüyom ama ilker abi denizde balık bırakmadıki arkadaş geliyom bidon dolu mıllet aglıyoo tutan tutuyo bense kedi gibi saga sola bakıyom amaaaaaaa
Bu balıgi suyun altındayken de gordugum icin biraz bilgi vereyim genelde Akdeniz dalıslarımda gordugum bu balık anladıgım kadarıyla egede ve yukarısında bulunmuyor... 15 - 20 li gruplar halinde karanlık oyuklarda buyuk tas bloklarının karanlık aralarında bulunurlar... Bir arada suda asılı kalmıs gibi dururlar nedense bu oyukların dısında ısıklı aydinlık ortama pek cıkmıyorlar..Bir nevi sudaki yarasa gibildirer..Bu resimde gordugunuz en iri boydakilerden, bunca yildir bundan daha buyugunu ben hic gormedim... suruleri genelde daha kucuk bireylerden olusurlar, birkac kez boyle buyuklerine niyeti bozduysamda kıyıp atıs yapmadım hem cok şirinler hemde arkadaki taslarda sisi egme riskim var.Ama tadini gercekten merak ediyorum..Asker balıgı deniyor Akdenizde ..Bildiklerim bu kadar..Selamlar..
ERHANK 1977 İST. ETİK VE VİCDANİ DEGERLERE UYGUN AVLANALIM
tebrikler güzel av olmuş
asker balıgı ile ilgili bildigim zehirli olması dikkat edilmesi gereken bir husus diye düşünüyorum
gece kendini sabaha bıraktıgında sen hazır ol
MURAT ŞAHİN
1975 İZMİR