Ana Sayfa İncelemeler Dosyalar Forum Web Linkleri Haber Kategorileri
Öz-Ser Av Marketi

reklam

Tüm dijital fotoğraf makinesi fırsatları için tıklayın !

Başlığı Görüntüle
Gelibolu Oltacıları » Deniz Balık Avcılığı » Kıyı Balık Avcılığı » At-Çek Avcılığı
27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Adı
Parola
Kayıt Forum Kuralları S.S.S. Üye Listesi Bugünkü Mesajlar Arama

Başlığı Yazdır

145 Hafta Önce 12:47 ÖS 27.04/28.04 Üsküdar Raporu | Düzenleyen Cevat Ergin 145 Hafta Önce
Kullanıcı Avatarı

Cevat Ergin
Bronz Üye

Katılım Tarihi: 22.04.09

Uyarı seviyesi 0
Değerli arkadaşlar, 27.04 sabahı sevgili kardeşim Kaan ile birlikte 8.30 gibi sahile indik, hava raporunda 20 derece sıcaklık ve rüzgarsız bilgisi tam tersine 12 derece sıcaklık ve kuvvetli rüzgar ile bizlere merhaba dedi. İlk önce Suat (gega) abinin dün dükkanda hazırladığı hologram ve kırmızı floş takılı kaşıkları atmaya karar verdik, hava tam kaşık havasıydı, kapalı ve bulanık su. İlk atışta "arap" bana günaydın dedi, ikinci de de yine sana rahat yok dedi ve takım attığım yerde kaldı halbuki epey uzak atışlar yapmıştım. Sinirlenmemeye çalışarak, Rapala marka Husky Jerk CLN kodlu sarı kırmızı kandırıcımı taktım, bir , iki ve üçüncü atışta balığımı aldım suyu bulmuştum , "arap" ta benden istihkakını almıştı sonradan olta atmaya başlayan yaşlı bir amca , sakat atışlarıyla bize tekaze olacağını belli etmiş, kollarken benden sonra attığını görmemiştim ve üzerinde balık olan Husky Jerk' ime musallat oldu ve takım gitti çok sinirlenmiştim, tüm konsantrasyonum gitmişti, yine yılmadım ve River2sea marka beyaz renkli kandırıcımı taktım , bir taraftan da söyleniyordum ki ,güzel bir sarıkanat ve daha sonraki balıkları alınca biraz olsun keyfim yerine geldi. Hava gitgide bozmuş, yağmur yağmaya başlamıştı, son olarak taktığım Strike Pro sarı kırmızı ile bir kaç atış yapayım dedim ve son atışta "arap"ın tam üstünde çok sallandım amacım bir balık daha almaktı, lakin onu kandıramadım ve kandırıcım da gitti, ben de toparlandım.

img524.imageshack.us/img524/3001/resim001y.jpg
img524.imageshack.us/img524/resim001y.jpg/1/w640.png
img207.imageshack.us/img207/672/resim003o.jpg
img207.imageshack.us/img207/resim003o.jpg/1/w640.png

Dün sabah (28.04)yine günlük at-çek antremanı için sahile indim. Bir kaç dostumuz olta atıyordu, lakin haberler kötü balık zayıftı :-\. Oltacı dostlarım bir kaç balık almıştı, hemen takımı hazırladım, suyun durumunu anlamak için modifiye ettiğim bir kandırıcıyı 150 gr. kurşun ile suya yolladım, makinemde sarılı 0.24 mm Hislon ki bu aralar flaş misinamız, hem çok sağlam , hemde gam sorunu yok, epey yol aldı ve küt; bir de bir yapmıştım, balık boyu fena değildi. İyi bu gün güzel havayla birlikte verimli av yaparım diye düşündüm, ama ne gezer bir saat kadar at-çek tık yok, oltamdaki river2sea, mermer beyazı kandırıcı ile bir balık, bir müddet sonra vmc kaşık ile bir balık daha aldım, çok seyrek olan balığı bir çok kandırıcı değiştirerek aradım 8),öğlene doğru Maria Princess 7 cm, wgx5 renk kodlu yeşil kandırıcıyla buldum Wink, üst üste 2 balık aldım ama yine dükkandan sevgili dostum Ufuk tel açtı "neredesin çaya geldik" , mecburen uzun süren antremanı bıraktım. Bu gün balıklar küçüktü, lakin yine de keyfimi yaptım.

img6.imageshack.us/img6/1115/resim023d.jpg
img6.imageshack.us/img6/resim023d.jpg/1/w1024.png
img26.imageshack.us/img26/2892/resim025z.jpg
img26.imageshack.us/img26/resim025z.jpg/1/w1024.png

Arkadaşlarımızdan kandırıcılar ile İstanbul boğazında balık yakalama konusunda gelebilecek sorulara cevap için takımlar hakkında hatırlatmada bulunmak isterim. Makinede tercihen 0.24 - 0.26 mm misina min.300 mt kadar ki, bir kaç takılma sonrası eksilen misina ile ava devam edebilelim, lakin her eksilen 50 mt misina atış erimini de düşürmektedir, uzun atışlar için bu çok önemli bir faktör. Makinenizin altına dolgu olarak saracağınız 0.30-35 lik bir misina üzerine 300mt kullanım misinası ideal olacaktır. Bu misinadan da takım çantanızda muhakkak yedek bulunması, fazla takım taktıranların balığa devam etmesini sağlayacaktır.
Şok misinası olarak kamış boyu + 50 cm en ideal ölçüdür, yani kamışınız , örneğin 4.20 cm ise yaklaşık 3 kulaç + 50 cm misina, atış için yeterlidir, bu misinanın kalınlığı da 0.35 mm geçmemelidir. İki misinayı birbirine eklemek için kullanılan düğümlerden sizlere en kolay geleni iyi çalışınız, en çok ihtiyaç olan düğümdür. Bu misinadan de çantanızda 100 mt lik bir makara muhakkak bulunmalıdır.
1 cm lik fırdöndüler, daha ufakları, ve orta boy klipsli fırdöndüler yani 2,1 ve 1/0 nolar bolca bulundurulmalıdır.
Kandırıcı bedeni için 0.25 mm, tercihen en kaliteli misinalardan hatta fluorokarbon kaplama olanlar seçilmelidir, bu tür misinalar hem serttir, akıntılı sularda fazla deforme olup dolanmazlar, hem de diğerlerine göre daha avcıdırlar. Kandırıcıların orta iğneleri sökülmelidir ki dolanmanın önlenmesi için bu çok önemlidir. Kandırıcıların baş kısmındaki halkalara da , küçük bilyalı fırdöndüler takılmalı bunların boyunu, kandırıcının halkasının fırdöndüde sıkı olmamasına özen göstererek seçmelisiniz; 10-8 veya 7 no gibi. Bu fırdöndüler akıntılı sularda kandırıcımızın rahat hareket ederek yüzmesini ve beden misinasının gam yapmasını önleyecektir.
Kurşun bedeni olarak 040-0.50 mm misina ideal olup, uzunluğu en fazla 25 -30 cm olarak düzenlenmelidir. Kamıştan gelen makine misinasına monte ettiğiniz klipsli fırdöndüye , kurşun takılı fırdndünüzü ve kandırıcı takılı fırdöndünüzü takıp atışa hazır hale getirebilirsiniz. Dikkat edilecek bir hususta hem kurşun hem de kandırıcı takılı fırdöndülerin aynı boy seçilerek, çekiş anında birbirlerine karışmalarını önlemektir. Bundan sonrası kandırıcının çantanızdaki renklerine, boylarına ve sizin atış ve çekiş tekniğinize kalıyor. Rastgelsin.Smile
Cevat Ergin

İstanbul, Üsküdar

x 1
145 Hafta Önce 01:13 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

TurgaySezgin
Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 05.04.09

Uyarı seviyesi 0
Cevat dostum seni hem kutluyor hemde tebrik ediyorum.Avına ve avlarına zaten şahidim ve mükemmel avlar çıkarıyorsun.Bu kadar bilgi dolu içerikle bizlere bunları yansıtman on numara bir paylaşım olmuş.Çok teşekkürler dostum inanıyorum ki birçok arkadaşım bu paylaşımı dikkatlice okuyup hemen uygulamaya başlıyacaklardır.Kendine iyi bak kal sağlıcakla.Rasgele...
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........

145 Hafta Önce 02:07 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

miller
Tecrübeli Balıkçı

Katılım Tarihi: 18.04.09

Uyarı seviyesi 0
Sevgili Cevat bey güzel bir rapor ve açıklamalar umarım Turgayın dediği gibi
Birçok Dostumuza yardımcı olacaktır Elleriniz sağlıkWink
ADİL TETİKER İST
0+RH 1957
MATBAA MAKİNALARI MONTÖRÜ
i40.tinypic.com/ap70y1.gif

145 Hafta Önce 04:27 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

Delit@y
Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 14.04.09

Uyarı seviyesi 0
Avında anlatımında muhteşem Cevat ağabey, ellerine emeğine sağlık.

Hislonu en kısa zamanda deneyeceğim. 0,24 çekeri nedir? Gerçi üzerinde ne yazdığı değil önemli olan, kullanımda senin onayın var deneyeceğim.
Muharrem 1973
0 rh +
İstanbul

img150.imageshack.us/img150/8118/98785605.png

145 Hafta Önce 05:48 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

Cevat Ergin
Bronz Üye

Uyarı seviyesi 0
Sevgili dostlar,
Hepinize teşekkür ederim.
Tecrübelerimizi paylaşmak değilmi amaç bu güzel ortamlarda? Bizler paylaştıkça kendimizi geliştirir ve en doğruyu buluruz. Amatör ruhu kaybetmeden, avlaklarımıza zarar vermeden. Forumumuz da paylaştıkça şekillenecek, paylaştıkça renklenecek ve merakla izlenecek.

Hislon 024 5,510 kg çekerli. Boğazın son haftalardaki flaş misinası oldu. üzerinde yazan değer neyse onu çekiyor. iddia ediyorum son yılların en flaş misinası olacak.Wink burada hislonu koparma yarışması yapıyorlar ama hala işte koptu diyebilen olmadı Grin kopuyor ama kollara omuzlara sarıp son kuvvetle..Smile
Cevat Ergin

İstanbul, Üsküdar

x 1
145 Hafta Önce 07:16 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

ilker
Super Yönetici

Katılım Tarihi: 01.04.09
Sevgili cevat ağbeyciğim yaptığın güzel avlar ve verdiğin güzel bilgiler için çok teşekkür ederim, Gerçekten büyük tecrübelerini güzel bilgilerinle birleştirerek bizlere güzel bir paylaşım sunmuşsun Bilhassa Hislon marka misinayı denemek istiyorum fakat lüfer bildiğin üzere kuvvet açısından misinayı çok zorlayacak bir balık değil ,levrek gibi kafalı balıkların yakalandığı andan itibaren, bu misinanın mukavemeti çekerinin üzerine kaç kg kadar çıkabilir Gerçi denemek gerekir ama 5 6 kg lık bir levreğin yakalandıktan sonra bu misinanın çekeri üzerine ne kadar bir kuvvet uygularsa kopma ihtimali var . acaba 0,30 ve 0,35mm hislon misinanın çekeri nekadardır? verdiğin bilgiler için şimdiden teşekkürle ağbey.
i30.tinypic.com/2ev6mvt.gif

www.imagesdock.com/tr/image-B42F_4CFFF47E.jpgİYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...www.imagesdock.com/tr/image-B42F_4CFFF47E.jpg
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

i35.tinypic.com/2nauw4l.jpg

145 Hafta Önce 07:34 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

omerh
Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 25.04.09

Uyarı seviyesi 0
Cevat abi hem balıklar hemde verdiğin bilgiler müthiş. paylaşım için teşekkür ederim. Bizim gibi amatörle için çok faydalı. Paylaşımlarının ve avlarının devamını dilerim. Haydi sana Rastgele...
Ömer HAYTA
Gelibolu / ÇANAKKALE
B Rh + 1974
www.geliboluoltacilari.com

145 Hafta Önce 07:43 ÖS RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

oz-ser
Usta Balıkçı

Katılım Tarihi: 16.04.09

Uyarı seviyesi 0
cevat abi gerçekten çok güzel bir av olmuş bende uğurlu geldim herhalde Smile rasgele...
T. Özkan SEZGİN
15/02/1991 0rh+
çanakkale/gelibolu

144 Hafta Önce 11:53 ÖÖ RE: 27.04/28.04 Üsküdar Raporu
Kullanıcı Avatarı

Cevat Ergin
Bronz Üye

Uyarı seviyesi 0
Sevgili İlker, evet lüferin misina üzerinde çok etkisi yok, lakin boğazda kandırıcıyı attıktan sonra bir müddet kuvvetli akıntıya bırakıp oturmasını bekliyoruz, bu arada akıntıyla birlikte 50 mt kadar yürüyoruz, balık oltaya bindiğindeki belli bir noktadan daha çok, akıntı iyice şiddetleniyor, 200 gr lık balık sanki 5 kg lık torik gibi geliyor, ve balığın olduğu nokta ilişken ile dolu, olta takıldığı zaman bazen kurtarma şansı olabiliyor ve yakalanan balık salla sırt usulü 2 mt yükseğe alınıyor,bu esnada ince ama sağlam misina gerekiyor 22-24mm arası ölçüler atış erimini çok uzatabiliyor.Levrekte zaten genelde 25 mm yi geçmiyoruz, lakin bu sene İstanbul da çıkardığımız balıklar gözümüzü korkuttu, bir makineyi her ihtimale karşı 0.30 mm den donatıyoruz.Hislonun 0.30 mm si 8.360 gr, 0.35 mm si 10.780 gr çekiyor, selamlar.
Cevat Ergin

İstanbul, Üsküdar

x 1
Atlanilacak Forum:
Forum powered by fusionBoard 4.0 stable
fusionBoard SEO