________BİRİNCİ BÖLÜM___________
Bu el yapımı 12 volt derin su cıkrığını alanyada kıymetli arkadaşım Gürsel kardeşim 15-20 gün emek vererek meydana getirdi kendisinin derin su avına meraklı olmamasına karşın malzemecimiz Remzi uslunun ısrarları karşında aşağıda videosu bulunan bu prototip'i tasarladı.Kolomo kolu,Boş ve geri vites kolu olmakla beraber yine makaraya gelen ipi dağıtan bir makanizmayıda ilave etmiş.ayrıca Manuel kol da eklenebiliyor.Görünüş olarak biraz büyük olsada her ilk meydana getirilen prototip ler genelde böyle oluyordemekki.
__________İKİNCİ BÖLÜM AV_________
YUKARDA videosunu sunduğum el yapımı 12 volt derin su cıkrığının pazar günü denemesini yapmak ,hemde rastgelirse avlanmak maksadıyla Ali ve Remzi arkadaşlarım ile meramızın yolunu tuttuk.hareket 6.30 da gercekleşti 1.15 dk yolculuktan sonra avlanma sahamıza vardık.Ali kardeşimin kumlucadan alınan cıkrığını ilk olarak deniyeceği icin oda Remzi gibi heyecanlıydı iki cıkrıkta 12 volt akü destekli calışıyor.Yem olarak Sülünez kullanıldı köstekler 80 e 60 misinadan remixson marka kısa kollu pırdöndü ile bunlara bağlı 1nr Fudo marka celik paslanmaz 6 adet iğne ile donanmış olup 800-1000kg kurşun kullanılmıştır.Rüzgar ve akıntı gayet müsait olmasına karşın cok nadir balık vuruşları alınmış genellikle köstekler yemleri ile geri gelmiştir balık yönünden cok az verimli olan bu av gününde Remzi ve alinin diğer cıkrıktaki bir arızayı tamir ettiği anda Fırsattan istifade alinin cıkrığı ile DEMİRCİ denilen balığı tuttum Sonrada aliye hadi balığı tuttum cek yukarı diye verdim.Saat 12 gibi dönüş yolunu tuttuk teknede az sayıdada olsa mercan ve lipsosların resmini cekip vedalaştım.Bu avda ben misafir reji olarak görev aldım inşallah Ali ve Remzi kardeşlerim bir dahaki avlarında daha başarılı bir av temenni etmekten başka söylenecek bir söz yok.Bu serüvenin 6 dakikalık videosu ile sizleri baş başa bırakıyorum iyi seğirler.
Rauf abim,siz bu konuda aşmışsınız artık,inan aletler parmak ısırtacak güzellikte tüm ekibe tebrikler abi.Son yaptığınız çıkrık güpeşteye monte edildiğinde o kadar büyük te değil gayet güzel dizayn edilmiş ayrıca makaranın dönüş hızıda şahane taberikler abi allah kolaylık versin ileride uzaktan kumandalı da yapacağına eminim kendine iyi bak kal sağlıcakla.Rasgele...
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
Rauf abim,siz bu konuda aşmışsınız artık,inan aletler parmak ısırtacak güzellikte tüm ekibe tebrikler abi.Son yaptığınız çıkrık güpeşteye monte edildiğinde o kadar büyük te değil gayet güzel dizayn edilmiş ayrıca makaranın dönüş hızıda şahane taberikler abi allah kolaylık versin ileride uzaktan kumandalı da yapacağına eminim kendine iyi bak kal sağlıcakla.Rasgele...
Turgay ben hala benim manual iki devirli cıkrık ile idare ediyorum kısmet ilerde belki bende yaparım selamlar.
Rauf usluer 1948 Arh+
TurgaySezgin tarafından yazılan metin:
Turgay ben hala benim manual iki devirli cıkrık ile idare ediyorum kısmet ilerde belki bende yaparım selamlar.
En kralını yapacağına eminim abi,derin su avcılığı için ne gerekiyorsa yapacağını biliyorum.Bu işin ustasısın.Kal sağlıcakla abi.Rasgele..
SİRKÜLER BALIKLARI KORUMAK İÇİN DEĞİL
TİCARETİNİ SAĞLAMAK İÇİN........
Gerçekten çok güzel bir tasarım,daha önce de belki yazmışımdır fakat yine yazayım ece limanında bir abimiz de arabaların su silecek motorlarıyla güzel bir çıkrık yapmış ve 600 metrelerde 6 lı köstekli yemli takımlarını hiç zorlanmadan ,balık dolu şekilde yukarıya alabiliyor ,bu sistemle sizlerde bu derinliklerde çok güzel avlar yapabileceğiniz kanaatindeyim,paylaşım için teşekkürler abi rastgelsin
İYİ DOSTLUKLAR,TEMİZ HESAPLARLA KURULUR...
Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma;
Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini...... doğru sanma;
Sessiz kalmak bir şey bilmediğin anlamına gelmez;
Çok konuşmakta çok şey bildiğini göstermez;
Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun
bir insanı küçümsemek akılsızlık,
Çok büyük görmekte korkaklıktır.
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...
abi forum dediğin burasımı oluyo saygılar abi levrek çok yapıyo bizim burası ama yem olmadığı için yakalayamıyoruz geçen sene bi akşamda 12 sargoz 10 adet levrek aldım levrekler 1 2 3 4 5 kilolar arsı sargozlar 500 gr var abi saygılar